Denizli'ye Kadın Danışma Merkezi - Son Dakika
Yerel

Denizli'ye Kadın Danışma Merkezi

Denizli\'ye Kadın Danışma Merkezi

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin girişimleriyle oluşturulan Kadın Danışma Merkezi törenle hizmete açıldı.'Ailemi Seviyorum Projesi' kapsamında Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin girişimleriyle oluşturulan Kadın Danışma Merkezi,...

26.01.2012 17:18

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin girişimleriyle oluşturulan Kadın Danışma Merkezi törenle hizmete açıldı.'Ailemi Seviyorum Projesi' kapsamında Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin girişimleriyle oluşturulan Kadın Danışma Merkezi, kadınlara danışmanlık yapacak.

Denizli'deki birçok kamu kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütünün destek verdiği Kadın Danışma Merkezi'nin açılışına Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denizli İl Müdürü Ahmet Altın, Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Doğan ile meclis üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ise artık toplumda dezavantajlı konumda olan kadınların sıkıntılarını paylaşabilecekleri bir birimin oluşturulduğunu söyledi. Merkezin problemi için nereye ve nasıl başvuracağını bilemeyen kadınlara danışmanlık yapacağını ve yol göstereceğini belirten Çınar, "Şiddetin her türüne maruz kalan, hukuksal, ekonomik ve sosyal sorunlar yaşayan kadınların yanlarında olacağız. Merkezin amacına ulaşması için çok çalışacağız. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği koruyucu kollayıcı ve yönlendirici olacağız" diye konuştu.

Kadın Danışma Merkezi'nin açılışını değerlendiren Belediye Başkanı Osman Zolan ise sorunları olan kadınların bundan böyle başvuracakları bir merkeze kavuştuklarını söyledi. Kadınların karşılaştıkları sorunları çözmede hep yanlarında olacaklarını dile getiren Başkan Zolan, "Bu merkez ile kadınlarımızın sorunlarını paylaşmayı hedefliyoruz. Amacımız kadınlarımızın sorunlarına bilimsel ve kalıcı çözümler üretmek. Şiddetin en önemli nedenlerinden biri olan, kadının ekonomik özgürlüğünün sağlanması için kadınları kişisel yeteneklerine uygun mesleki kurslara yönlendirmek, kadınların bilinç düzeylerini yükseltmek ve kadının toplumdaki saygın konumunu yeniden hatırlatmak için panel ve konferanslar düzenlemeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, kadınların şiddetten dolayı yitirdikleri öz saygılarını yeniden kazanmalarını sağlamak amaçlı psikolojik danışmanlık sağlayacağız. Bunun yanında şiddet gören kadınlara hukuksal haklarını anlatmak ve neler yapılması gerektiği konusunda yönlendirmek amacıyla hukuk danışmanlarımız da hukuki hizmet verecek" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizli'ye Kadın Danışma Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement