Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(13.9.CHP'li Demirçalı.)

13.09.2012 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(13.9.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

CHP'li Demirçalı: AKP 10 yılda 100 yataklı hastaneyi açamadı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, 10 yıllık AKP iktidarında 100 yataklı Karataş Devlet Hastanesi'nin açılamadığını, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de acil servisi hizmeti veremediğini söyledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin ve Çukurova İlçe Başkanı Mehmet Çelebi ile birlikte Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi'ni ziyaret eden Milletvekili Demirçalı, Başkan Muzaffer Yüksel ve yöneticilerle görüştü. SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, Sağlıkta Dönüşüm sistemini eleştirerek, uygulamanın taşeronlaştırma, esnek çalıştırma, iş güvencesinin yitirilmesi, emek iş gücünün ucuzlatılması gibi sonuçlara yol açtığını savundu.

CHP Demirçalı da AKP iktidarının Adana'ya ağlıkta gerekli yatırımları yapamadığını kaydetti. Adana'nın Karataş ilçesindeki hastanenin 10 yıllık AKP iktidarında hizmete açılamadığını, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisi olmadan hizmet verdiğini belirten Demirçalı şu görüşleri savundu:

"Adana geçmişini arıyor. Adana'nın işsizlikte, yoksullukta Hakkari'den hiçbir farkı kalmadı. Adana kamu yatırımı da almıyor. AKP'nin 10 yıllık iktidarında sağlık alanında hangi hizmetler verildi? Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başbakan tarafından hizmete açıldı ancak, acil servisi hizmet veremiyor. Örnek gösterilen hastanenin durumu yürekler acısı. 600 yataklı hastane açıldı, 800 yataklı hastane hizmet dışı kaldı. Dünya'nın neresinde acil servisi ayrı, yataklı tedavi hizmetleri ayrı binada hizmet veren hastane var? Sağlıktaki eksiklikler, aksaklıklar saymakla bitmiyor."

ADANA,(DHA)

////////////

ADANA,(DHA)

//////////////

'Adana'yı Seviyorum' sergileri

ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 - 23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 19. Altın Koza Film Festivali kapsamında 'Adana'yı Seviyorum' başlıklı sergiler açılacak. Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu ile Adanalı Sanayiciler ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ortaklığında düzenlenen sergilerin açılışı 14 Eylül 2012 saat 19.00 Abidin Dino Sanat Parkı'nda yapılacak. 'Göl ve Kent' ve 'Torosların Nadide Çiçekleri' adlı iki konsept halinde açılacak sergi, ayrıca 31 Eylül'e kadar

Tarihi Kız Lisesi, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuaye Salonu, Optimum AVM, M1 Adana AVM'de izlenime sunulacak.

ADANA,(DHA)

////////////

Ahilik Haftası'na hazırlık

ADANA'da bu yıl 5'incisi kutlanacak Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı 17 - 22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında İl Kutlama Komitesi, esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarına ziyarette bulunacak, meslek kuruluşları, Adana ESOB Ahi Evran Toplantı Salonu'nda yapılacak toplantıda Ahilik konusunda bilgilendirilecek. 18 Eylül Salı saat 12.00'de Atatürk Parkı 75. Yıl Sanat Galerisi önünde yapılacak törende Adana'da Yılın Ahisi kaftan giyecek ve demir dövülecek.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, Ahilik Haftası'nın esnaf bayramına yakışır şekilde gerçekleştirilmesi için tüm esnaf ve sanatkarlar odası başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve üyelerinin duyarlı olmasını ve etkinliğe katılarak destek vermelerini istedi. Barışık, "Esnafımız bayramına sahip çıkmalı. Ahilik kültürünü esnaf bayramında en geniş şekilde hem anlatacak hem de tanıtacağız" dedi.

ADANA,(DHA)

///////////

Asker eşinin yangın üzüntüsü

GAZİANTEP'in Nurdağı İlçesi'nde evi yanan asker eşi Ayşe Gökçe'yi komşuları teselli etti. Eşi Halil Gökçe, Şırnak'ta vatani görevini yapan bir çocuk annesi Ayşe Gökçe'nin Nurdağı Kurudere Mahallesi'nde oturduğu evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir anda alevler içinde kalan evden oğlunu ve eşinin duvarda asılı fotoğrafını alarak dışarı çıkmayı başaran Ayşe Gökçe gözyaşlarını tutamadı. Genç kadını komşuları sakinleştirmeye çalıştı. Olay yerine gelen anne Havva Gökçe de yanan evi görünce fenalık geçirerek hastaneye götürüldü. Yangın, Nurdağı Belediyesi'nin çalışması ile kontrol altına alındı.

Ramazan TUNCER/ NURDAĞI (Gaziantep), (DHA)

(13.9.2012)

/////////////

Eğitimde kalite için fedakarlık şart

OSMANİYE Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, eğitimde yüzde 100 kaliteyi yakalamak için fedakarlığın şart olduğunu söyledi. Okul müdürleri ile birlikte 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazırlık ve genel değerlendirme toplantısı Cebelibereket Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan Müdür Kılıç, bu yıl başlayan 12 yıllık zorunlu eğitimi (4+4+4) ile ilgili bilgi verdi. Kılıç "Yeni eğitim sistemine geçiş sürecinde yaşanacak zorlukları aşmak için biraz fedakarlık göstermeliyiz. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde 4+4+4 sistemine uygun olarak ilk okul, ortaokul ve lise olarak ayıracağız" dedi.

Yeni mesleğe giren öğretmenlerin okul müdürleri ve idarecileri tarafından sıcakkanlı ve hoşgörülü karşılanmasını isteyen Kılıç "Bizim çalışkan başarılı ve mesleğini seven yeni nesillere verimli olacak iyi öğretmenlere ihtiyacımız var. Bunun için siz okul idarecileri olarak yeni göreve başlayacak olan öğretmenlerimizi bu işi sevmeleri konusunda nasihatlerinize ve hoşgörünüze ihtiyaçları olabilir" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(13.9.2012

/////////

Şehit çocuklarından 'Gaziler Günü' daveti

OSMANİYE'de asker kıyafeti giyen şehit çocukları babalarının madalyalarını takıp, vatandaşları '19 Eylül Gaziler Günü' etkinliklerine davet etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Halil Yamacı, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Durmuş Öksüz ve şehit çocukları, Gaziler Günü etkinlikleri için bastırılan yaklaşık bin adet afişi belediye binası önünden başlayarak sokak ve caddelere astı. Afişlerde, Gaziler Günü etkinliklerinin 19 Eylül günü sabah saat 09.00'da eski valilik binası önünde başlayacağı ve gün boyu devam edeceği belirtildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Halil Yamacı, konuyla ilgili açıklamasında Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 19 Eylül 1921'de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanı ile "Mareşallik" rütbesi verdiğini ve bu tarihin Gaziler Günü olarak kutlandığını ifade etti. Yamacı "Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(13.9.2012

////////

Muhtarlardan sitem

KÖY ve Mahalli İdareleri Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Osman Kaya, muhtarların zor şartlar altında halka hizmet etmeye çalıştığını söyledi. Gece gündüz halka hizmet için çalıştıklarını anlatan Kaya, takdir beklerken haksızca eleştirilmeyi hak etmediklerini kaydetti.

Aynı zamanda Türkocağı Mahalle Muhtarı da olan Osman Kaya, Ulus Parkı içinde muhtarlarla birlikte açıklama yaptı. Bazı muhtarların şahsi menfaatleri doğrultusunda çalıştığı yönünde duyumlar aldıklarını söyleyen Kaya, "Adana'da 313 tane mahalle ve köy muhtarı var. Aradan çıkan 3-5 çürük yumurta, zor şartlar altında hizmet üretmeye çalışan muhtarları bağlamamaktadır. Bu kişilerin derneğimizle ilgileri de bulunmamaktadır" dedi.

HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Muhtarların siyasi parti gözetmeksizin seçim bölgesinde 'hizmet' için seçildiğine dikkat çeken Osman Kaya, "Kendi menfaatini düşünen kişilerin bizim aramızda yeri yoktur. Biz seçildiğimiz bölgeye hizmet etmek için gecemize gündüzümüze katarak çalışmaktayız. Hayali hizmet peşinde koşmuyor, halkımıza hizmet etmek için çabalıyoruz. Takdir edilmeyi beklerken haksızca eleştirilmek bizleri üzüyor" diye konuştu.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(13.9.2012, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement