Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(30.3.ÇEVRE ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 2013 yılının ilk 3 ayında yurt genelinde yapılan tüketici şikayetlerini değerlendirdi.)

30.03.2013 15:45

(30.3.2013, FOTOĞRAF)

///////////////

En çok şikayet edilenler, banka ve akaryakıt şirketleri

ÇEVRE ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 2013 yılının ilk 3 ayında yurt genelinde yapılan tüketici şikayetlerini değerlendirdi. Göktaş, en çok şikayet edilen kurumların banka ve akaryakt şirketleri olduğunu söyledi.

Genel Merkezi Mersin'de bulunan ÇETKODER'in Başkanı Mustafa Göktaş, Türkiye'de tüketici için bankalar ve akaryakıt şirketlerinin sorun olmaya devam ettiğini dile getirdi. Göktaş, kendilerine ulaşan tüketici şikayetlerinden özellikle bankaların uygulamalarının çok büyük tepki gördüğünü belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bankalar insanları canından bezdiriyor. Halen hangi iş için ne kadar ücret alıyorlar bunu bankaların görünür yerlerine bir tablo halinde asmamaları üzüntü verici. Ayrıca verilen krediler, kredi kartı uygulamaları halkımızı canından bezdirmiş durumda. Bu hususta devletin acil tedbir alması ve yasal düzenleme yapması gerek. İkinci husus tükettiğimiz akaryakıtın pahalı oluşu. Halen bu hususta hiçbir düzenlemeye gidilmedi. Adeta akaryakıtın pompası milletin cebinden çıkmıyor. Dünyanın en pahalı akaryakıtını tüketmek durumunda bırakılıyoruz. Dolaylı vergi dediğimiz çeşit çeşit verginin akaryakıta yansıtılmasından dolayı pahalı olarak tüketiyoruz. Artık buna bir çözüm getirilmesi gerekmektedir. Akaryakıtın içindeki dolaylı vergilerin kaldırılması, kaldırmıyorlar ise oranlarının düşürülmesi gerekmektedir. Tüketicilerimizi ve yaşamı olumsuz etkileyen bu uygulamanın artık adil ve hakkaniyet çerçevesinde düzenlenmesi elzemdir."

Yurt genelinde elektronik posta yolu ile toplam 38 bin 642 başvuru yapıldığını söyleyen Göktaş, şöyle devam etti:

"Bankaların kredi uygulamalarındaki faizlendirme ve alınan masraflar hususunda yapılan şikayetler 19 bin 874, bankaların kredi kartı uygulamalarındaki aidat ve diğer işlemler için yapılan kesintiler için 8bin 523, tüketilen akaryakıt ürünlerinin pahalı oluşu için 10 bin 245 şikayet aldık. E-posta yoluyla bize ulaşan başvuru sayısına göre en çok şikayet başvuru sayıları ile ; İzmir 9 bin 897, İstanbul 9 bin 143, Kayseri 5 bin 865, Konya 3 bin 696, Bursa 2 bin 943, Ankara bin 873, Çanakkale bin 285, Eskişehir bin 147, Samsun 819, Mersin 712, Sinop 476, Zonguldak 410 başvuru ve şikayet ile ilk 12 sıralamaya oturmuşlardır. Artık insanımız neyi neden, niçin tüketiyor sorguluyor ve hak ve hukukunu arıyor. Bu yılın ilk üç ayında tüketici bilinci bizlere bu şekilde yansımıştır."

MERSİN, (DHA)

(30.3.2013)

//////////////

Abidin Dino'nun Adana yazıları

ADANA'da edebiyat öğretmenliği yapan Murat Baycanlar, ressam ve yazar Abidin Dino'nun Türksözü Gazetesi'nde yazdığı yazılarını 'Adana Yazıları' adlı kitapta topladı.

Adana'da 1881-1885 yılları arasında valilik yapan Abidin Paşa'nın torunu olan Abidin Dino, 1942 yılında memur ağabeyi Arif Dino ile birlikte İstanbul'dan, Adana'ya geldi. Burada Türksözü Gazetesi'nde çalışmaya başlayan Abidin Dino, 4 yıl boyunca kendi adı ve takma adlar ile yazılar yazdı. Abidin Dino'nun Adana yıllarını araştıran Murat Baycanlar, yazarın Türksözü Gazetesi'nde yazdığı yazılarını, 'Adana Yazıları' adlı kitapta topladı. Dino'nun Adana için çok önemli bir kilometre taşı olduğunu belirten Baycanlar, Adana Yazıları kitabını, yazarın 100'ncü yaş gününe yetiştirdiğini söyledi. Dino ile ilgili yeni kitap hazırlığının da devam ettiğini belirten Baycanlar, "Ressam kimliğiyle ön plana çıkan Dino'nun, yazar kimliği de çok önemli. Özellikle Dino'nun Adana'daki yazıları bilinmiyor. Ben de Abidin Dino'nun bu yazılarının kaybolup gitmemesi için kitaplaştırdım" dedi.

Çağdaş resim sanatının öncülerinden olan Abidin Dino'nun Adana'da adını taşıyan, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal ile birlikte heykellerinin de yer aldığı bir park bulunuyor.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

(30.3.2013/FOTOĞRAF)

////////////

Turizm sempozyumu 19 Nisan'da

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) tarafından düzenlenen 2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu 19 Nisan'da Adana'da yapılacak. Seyhan Oteli'nde saat 09.30'da başlayacak sempozyuma Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de katılması bekleniyor. Bölgesel turizm potansiyelinin bilimsel veriler ve uygulama sonuçları ışığında tartışılarak harekete geçirilmesi amacıyla düzenlenen sempozyumun bu yılki ana teması 'Ekoturizm' olarak belirlendi. Sempozyumun Yürütme Kurulu Başkanı Doç.Dr. Fikret Dülger, sempozyumun, 15 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası içinde gerçekleştirileceğini belirtti. Dülger, etkinlikte Doğu Akdeniz bölgesinin turizm çalışanlarını, akademisyenleri, profesyonelleri, kamu kurumlarının yöneticilerini, belediye başkanlarını Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerini biraraya getirmeyi planladıklarını kaydetti.

ADANA,(DHA)

/////////////////

Kolejli miniklerin kütüphane gezisi

OSMANİYE'de Atabey Koleji'nden bir grup anasınıfı öğrencisi, Kütüphane Haftası'nda Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Kütüphanesi'ni gezdi. Minik öğrenciler ve öğretmenleri Aslı Aksoy'u OKÜ'de Kütüphane Daire Başkanı Necati Gök ve kütüphane görevlileri karşıladı. Kitaplarla dolu farklı bir atmosferde bulunmanın keyfini yaşayan minikler modern bir ortamda her türlü bilgiye ulaşmanın yolları hakkında da bilgi aldı. Kütüphane Daire Başkanı Necati Gök, minik ziyaretçilerinin sorularını da yanıtladı. Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Derya Übeyli ise kütüphaneyi gezen miniklere birer hikaye kitabı hediye etti.

brahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(30.3.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Gazeteci Canka'dan kitap bağışı

ÇUKUROVA Gazeteciler Cemiyeti Basın Meclisi Başkanı, gazeteci-yazar Selahattin Canka, 72 yıl önce mezun olduğu Adana Erkek Lisesi'nin kütüphanesine 150 kitap bağışladı. Kütüphaneler Haftası nedeniyle gerçekleşen etkinlikte konuşan Canka, Adana Erkek Lisesi yöneticilerine, bu konudaki çabasının devamlı olacağı sözünü verdi. Kitap okuma alışkanlığının kazanılmasında kütüphanelerin önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Canka, "Okuma, düşünceyi besleyip, düşünme yeteneğimizi geliştirir ve kelime haznemizi genişletir. Okuma sayesinde konuşma yeteneğimiz gelişir, düzgün ve güzel konuşur, güzel yazar hale geliriz. Okuma gaye değil araçtır. Okumanın sonunda insan bilgi edinmeli, faydalı şeyler öğrenmelidir. Okuduğumuz metin tarih ise günümüze ışık tutmalıdır. Okuduğumuz bilgilerden faydalanmalıyız ve onları hayata uygulamalıyız" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

///////////

Atatürk Evi konseri

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) geleneksel hale getirdiği Atatürk Evi konserlerine devam ediyor. Her ayın ilk pazartesi günü Atatürk Evi Müzesi'nde gerçekleşen konserleri piyanist Doç. Ahad Asker yönetiyor. Nisan ayı konseri de 1 Nisan günü saat 14.00'de yapılacak. MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Kurulduğumuzdan bu yana bir gelenek haline getirdiğimiz Atatürk Evi konseri etkinliğimize sanatseverler ve öğrencilerimiz yoğun ilgi göstermektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir zaman konakladığı bu tarihi binada Mersinli sanatseverlerin karşısına çıkmak, repertuarımızın en güzel eserlerini burada seslendirmek bizleri mutlu etmektedir. Tarihi değeriyle paha biçilmez bu binada ücretsiz olarak seslendireceğimiz konserimize tüm Mersinlileri davet ediyoruz" dedi.

MERSİN, (DHA)

(30.3.2013)

////////////

Musikişinas Çiğdem Gürdal'ı dinleyecek

Adana Musikişinas Platformu'nun her yıl bir sanatçıyı konuk ettiği geleneksel aylık fasıllarında önümüzdeki hafta Çiğdem Gürdal konuk olacak.

Geçtiğimiz yıl da Seçil Ak'ı konuk eden platformun sözcüsü Suat Yener, Çiğdem Gürdal'ın hem televizyonlardaki, hem de özel konserleri ile tanınan önemli bir yorumcu olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yaptıkları başvurunun olumlu karşılandığını söyledi. 2 Nisan Salı akşamı Borsa Restoran'da gerçekleşek fasıl ve solo konsere sadece bu platforma üye olanlarla, komiteden akrediteli müzikseverler katılabiliyor.

Halen Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı olarak müzik çalışmaları ve konserlerini sürdüren Çiğdem Gürdal'ın 4 albümü ve TRT'de seslendirdiği şarkıların CD'leri satışta bulunuyor. Aynı zamanda besteler yapan sanatçı çok az sahneye çıkıyor.

Suat Yener, sanatçının Adana konserinin gerçekleşmesine katkıları nedeniyle platformun Ankara Temsilcisi Ertaç Önal'a da Adanalılar adına teşekkü zetti.

ADANA,(DHA)

//////////

Dış ticarette kariyer paneli

SELÇUK Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksekokulu,Dış Ticaret Bölümü öğrencilerine yönelik Dış Ticarette Kariyer Planlaması paneli düzenlendi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Taşucu Yurt Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen panelin koordinatörlüğünü Dış Ticaret Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Pınar Yardımcı ve Öğr. Gör. Abdurrahman Uslugil yaptı. Dış Ticaret Bölümü öğrencilerinin mezuniyet sonrası istihdam fırsat ve olanaklarının ele alındığı panele Taşucu Gümrük Müdürü Dr.Muharrem Canik, Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülbaki Şimşek, Gümrük Muayene Memuru Hüseyin Akın ve Gümrük Muhafaza Memuru Arif Taner Ceren konuşmacı olarak katıldı. Paneli Yüksekokul Müdür Yardımcısı Okutman Ömer Tol, Taşucu Liman Başkanı Mustafa Yılmaz, Taşucu Gümrük Müdürlüğü personeli, Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği temsilcileri, yurt personeli, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci izledi.

Okul Müdürü ve panel yöneticisi Prof.Dr.Halis Oğuz, mezun olduktan sonra öğrencileri zorlu bir süreç beklediğini belirterek, meslek ve kariyer planlamasının bu anlamda önemli olduğunu vurguladı.

Sunumların ardından öğrenciler, panelistlere kariyer planlamaları ve iş fırsatları ile sorular sordu.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE (Mersin),(DHA)

(30.3.20139

//////////

Gönül elçileri huzurevinde

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hayata geçirilen, 'Gönül Elçileri' projesine katılanlar huzurevi ziyareti yaparak yaşlılarla sohbet etti. Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan ve Yenişehir Gönül Elçileri, Özel Selahattin Palamut Huzurevi'ni ziyaret ederek, burada kalan yaşlılarla bir araya geldi. Kaymakam Dr. Özarslan ve gönül elçileri, yataklarından kalkamayan yaşlıları da ihmam etmedi ve tek tek yanlarına gitti.

Bu tür organizasyonları daha sık yapacaklarını belirten Kaymakam Özarslan, "Yaşlılarımızın kıymetini bilmeli ve onlar için elimizden gelen desteği sağlamalıyız, en önemlisi de yalnız bırakmamalıyız" dedi.

Yenişehir Gönül Elçileri sayısının 2 bin 680'e ulaştığını da dile getiren Özarslan, bu anlamda gönüllü olan herkese teşekkür ettiğini dile getirdi..

Günün anısına, yaşlılar için düzenlenen eğlence programında ise Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu. Huzurevi sakinleri, şarkılara eşlik ederek eğleneceli vakit geçirdi.

MERSİN, (DHA)

(30.3.2013)

/////////////////////

Miniklerle yaşlılar buluştu

MERSİN'in Erdemli ilçesinde bulunan Özel Hilal Kreş Gündüz Bakımevi'nin öğrencileri 'Yaşlılara Saygı Haftası' çerçevesinde Erdemli Huzurevi'ni ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, minikler, sohbet ettikleri yaşlılara çeşitli hediyeler verdi. Ziyaretle ilgili bilgi veren Erdemli Hilal Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Hilal Akın, çocukların 'yaşlı, yaşlanma' gibi kavramları daha iyi anlayabilmesi için huzurevi ziyaretini gerçekleştirdiklerini söyledi. Erdemli Huzurevi Müdürü Tevfik Kılınç ise yaşlıların çocukları çok sevdiğini ve böyle ziyaretlerden mutlu olduğunu vurguladı. Kılınç

"Huzurevi olarak birçok etkinliğe imza atıyoruz. Bunların başında yaşlılarımızın katıldığı el sanatları kursları var. Ayrıca kurum bahçesine kurduğumuz kuş ve hayvan yuvaları yaşlılarımıza çok iyi geliyor. Canı isteyenlar kuş ve hayvanların yanına gidip günlerini geçiriyorlar. Minik yavrularımızın ziyareti ise daha etkili oluyor. Ziyaretten dolayı sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Mehmet DOĞANER/ MERSİN, (DHA)

(30.3.2013)

////////////////////////

ODTÜ'de kitap okuma etkinliği

MERSİN'in Erdemli ilçesinde bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü çalışanları kurum yemekhanesinde kitap okuma etkinliği düzenledi.

Etkinlik sonrası konuşan Enstitü Müdürü Prof. Dr.Ahmet Kıdeyş, "Bilim adamları olarak bizler zaten kitap okuyoruz ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği işbirliği ile düzenlenen "81 ilde kitap okuyoruz" etkinlikleri kapsamında okunan kitabın daha bir anlamlı olduğunu düşünüyorum. Personelimizin birlikte kitap okuyarak değerlendirmelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Enstitünün kütüphane sorumlusu Ülker Taysi de 49. Kütüphanecilik Haftası etkinleri kapsamında, 81 ilde 111 noktada yapılan kitap okuma etkinliğine ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü personelinin de katılmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(30.3.2013)

/////////////

'Benim Amerikam' sergisi

ADANA'da tarihi Kız Lisesi binasında, ABD Adana Konsolosluğu ve Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Altınkoza A.Ş. işbirliği ile 'Benim Amerikam - My America' fotoğraf sergisi açıldı.

ABD'ye gidenlerin gözünden Amerika gözlemlerinin anlatıldığı serginin açılışına, ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Bir hafta boyunca izlenime açık kalacak serginin açılış kurdelesini protokol üyeleri ve konuklar birlikte kesti. Sergi açılış töreninde konuşan ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, "Türkiye ve ABD'nin derin bir arkadaşlığı var. Türkiye önemli bir müttefiktir. Sergimize geldiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi. Sergiye katılanlara teşekkür eden Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da sergiyi gerçekleştirenleri kutladı. Sergiye katılanlar, fotoğrafları yakından inceledi.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(30.3.2013, FOTOĞRAF)

////////

Arap diplomatların Mersin turu

TÜRKİYE-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin düzenlediği program kapsamında Mersin'e gelen 17 Arap ülkesinden diplomatlar şehir turuna çıkıp, bahçeden portakal topladı. Büyükelçi, müsteşar ve maslahatgüzarlardan oluşan heyet, Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni (MTOSB) gezdi. Trakya Cam Fabrikası'nda öğle yemeği ile başlayan gezi Şişecam Fabrikası'nın gezilmesi ile sürdü. Şişecam'a ait meyve bahçesini de gezen Arap diplomatlar, portakal topladı. Heyet daha sonra MTOSB idari binasına geçti. MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Arap konuklarına bölgede yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(30.3.2013) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement