Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması

Alkışlar Prof. 48 YILLIK eğitimci Prof. Dr. Mustafa Özcan, iki evini ve bir yazlığını satıp emeklilik ikramiyesini de ekleyerek, 278 bin TL'ye okul yaptırıyor. Prof. Özcan'ın Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde yaptıracağı ilköğretim okulu 12 derslikli olacak.

07.08.2011 17:50

///////////////

iki evini, yazlığını sattı, emekli ikramiyesini ekledi, okul yaptırıyor

Alkışlar Prof. Özcan'a

48 YILLIK eğitimci Prof. Dr. Mustafa Özcan, iki evini ve bir yazlığını satıp emeklilik ikramiyesini de ekleyerek, 278 bin TL'ye okul yaptırıyor. Prof. Özcan'ın Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde yaptıracağı ilköğretim okulu 12 derslikli olacak.

Silifke'de yıllarca eğitim camiasında görev yaptıktan sonra Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı iken emekli olan Prof. Özcan

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Damatlar ve Özcan daha sonra ise Taşucu Beldesi'ne giderek inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

HAYATINI EĞİTİME ADADI

Özcan, emekli olduktan sonra yılın belirli aylarında yaşadığı Taşucu'nu çok sevdiğini ve buraya okul yaptırmaya karar verdiğini belirten Prof. Özcan "43 yıl devlet üniversitelerinde 5 yıl ise vakıf üniversitelerinde çalıştım. 12 yıl da Amerika'da görev aldım, doktoro, yüksek lisans ve öğretim görevlisi olarak çalıştım. Taşucu'na ilköğretim okulunu yaptırabilmek için iki evimi ve bir yazlığımı sattım. Emekli ikramiyemi de ekleyince toplam 278 bin TL oldu. Tek amacım çocukların eğitildiğini görmek" dedi. Özcan, okulun inşaatı tamamlanında da tüm sınıflara akıllı tahta taktıracağını söyledi.

KAYMAKAM DAMATLAR KUTLADI

Silifke Kaymakamı Damatlar ise Prof. Özcan'ın herkese örnek olması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Yıllarca eğitime hizmet verdikten sonra Silifke'ye bir okul yaptıran hemşerimle gurur duyuyorum. Yapılan bu yardımın anlamı çok büyük. Bu tüm hayırsever vatandaşlara örnek olacaktır. İnşaat ihalesi 9 Temmuz'da yapılan ve 18 Temmuzda inşaatına başlanan İlköğretim Okulumuzun inşaatı 1 Ocak 2012 tarihinde bitirilmesi beklenmektedir. Eğitime katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. "

Mehmet OKUR/SİLİFKE

07. 08. 2011

////////

Sema grubu büyüledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri'nin yapıldığı 100. Yıl Parkı içi Amfi Tiyatro'da 'Hüsnü Sada Tasavvuf Müziği Topluluğu ve Sema Grubu' tarafından ve Sema gösterisi düzenlendi.

Gaziantep halkının yoğun ilgi ile izlediği konserde tasavvuf ve sema hakkında izleyicilere bilgi verdi. İki bölüm halinde gerçekleştirilen programda ilk olarak tasavvuf konseri yer aldı. Solistler Akif Tuncer, Murat Demirhan tarafından verilen konserin ardından Mevlevi müziği eşliğinde Semazenlerin Sema gösterisi ise Gazianteplileri adeta büyüledi. Mevlana'nın barış kardeşlik ve hoşgörü felsefesinin bir kez daha gözler önüne serildiği, ışık şöleni eşliğinde gerçekleştirilen Tasavvuf Konseri ve Semah gösterisine Gazianteplilerin ilgisi yoğun oldu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, "Gaziantep'in yerel sanatçılarının verdikleri birbirinden coşkulu konserler ve gösterilerle halkımıza unutulmaz bir ramazan yaşatıyoruz. Vatandaşlarımızı aileleri ile birlikte Büyükşehir Belediyemiz tarafından ücretsiz olarak düzenlenen etkinliklere bekliyoruz" diye konuştu.

Gaziantep,

(07. 08. 2011) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement