Diyarbakır'da Futbol Turnuvası - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Futbol Turnuvası

Diyarbakır\'da Futbol Turnuvası

Kayapınar Belediyesi ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından düzenlenen geleneksel futbol turnuvası başladı.

21.12.2013 15:54

Kayapınar Belediyesi ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından düzenlenen geleneksel futbol turnuvası başladı.

GGC üyeleri ve Kayapınar Belediyesi karma futbol takımı ile Irak'tan gelen gazetecilerin gösteri maçıyla başlayan turnuvanın açılışına Kayapınar Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek ve turnuvaya katılan kurumların temsilcileri katıldı.

Kayapınar Belediye Başkanvekili Dağ, turnuvaya katılım gösteren 26 kurum temsilcisine, Iraklı gazetecilere ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti yönetim kuruluna teşekkür etti.

Kentteki kurumların katılımıyla 8 yıldır düzenlenen turnuvanın bir araya gelme ve dayanışma kültürünün geliştirilmesi açısından önemli bir etkinlik olduğunu belirten Dağ, şöyle konuştu:

"Irak'tan gelen gazetecilerin turnuvamıza açılış maçında katılmaları bizleri ayrıca onurlandırmıştır. İki kardeş halkın bir araya gelmesi ve aynı duygularla kenetlenmesi gelecek açısından önemlidir. Gelişen diyaloğun sporla taçlanması önemlidir. Turnuvayı halkımıza kazandırdığımız spor tesisimizde yapılması ayrı bir mutluluk. Tüm katılımcılara başarılar diler, kazananın barış ve diyalog olmasını dilerim."

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İpek de hoşgörünün ve sevginin sembolü sporla bir araya gelmenin mutluluğu içinde olduklarını bildirerek, "Sekiz yıl önce şu anda cezaevinde bulunun Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ve cemiyetimizin eski başkanı Faruk Balıkçı tarafından başlatılan turnuvayı devam ettirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Irak'tan gelen gazetecilerden oluşan takım ile belediye ve cemiyet yöneticilerinden oluşan karma takımın gösteri maçıyla turnuvanın açılışı yapıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Futbol Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement