Diyarbakır'da, "Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı" Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da, "Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı" Eğitimi

Diyarbakır\'da, "Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı" Eğitimi

KARDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Varçın: "Her dezavantajlı grup çalışma hayatında avantaj sağlayabilir ancak işverenlerde bu farkındalık yeterince oluşmadı"

04.03.2014 10:24

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK) kapsamında "Mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlığı eğitimi" Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Green Park otelde düzenlenen toplantıya Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü (İKDAM) ve Kariyer Danışmanlığı ve İnsan Kaynaklarını Geliştirme Derneği (KARDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Varçın, METEK Projesi ekip lideri David Hardy, Diyarbakır ve Kahramanmaraş'tan branş ve rehber öğretmenler ile okul yöneticileri katıldı.

Prof. Dr. Varçın, eğitimin birinci gününde, çalışma hayatında yeni dönüşümler, işgücü piyasası, meslek seçimini etkileyen faktörler, kariyer danışmanlığı kuramları, ölçme ve değerlendirme teknikleri gibi konularda katılımcılara bilgi verdi.

Eğitimin ikinci gününde ise dezavantajlı gruplara yönelik alınabilecek önlemler tartışıldı.

Prof. Dr. Varçın, Türkiye'nin en büyük gücünün insan kaynakları olduğunu belirterek, çoklu ve transfer edilebilir becerilere sahip bir gençliğin yetiştirilmesinin en büyük amaç olduğunu söyledi.

Bu kapsamda öğretmenler ile yerel düzeyde pek çok kuruluşa sorumluluk düştüğünü ifade eden Varçın, "METEK Projesi kapsamında Diyarbakır'da pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliklerin organize edilmesinde, gerçekleştirilmesinde, niyetlenen sonuçlara ulaşılmasında projenin yerel uzmanı Berrin Aksu'ya üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Dezavantajlı gruplara yönelik yürütülen çalışmalara değinen Varçın, "Her dezavantajlı grup çalışma hayatında avantaj sağlayabilir ancak işverenlerde bu farkındalık yeterince oluşmadı" diye konuştu.

Prof. Dr. Varçın daha sonra katılımcılara rehberlik hizmetinde kullanabilecekleri 102 yöntem seti dağıttı.

METEK Projesi ekip lideri David Hardy ise, 2012 yılın Mayıs ayında başlayan proje kapsamında ilk ziyaret ettikleri ilin Diyarbakır olduğunu hatırlatarak, mesleki eğitim kapsamında Diyarbakır'da örnek uygulamaların yapıldığı belirtti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da, 'Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement