Diyarbakır ve Şanlıurfa'da Pamuğun Kalitesi Artacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da Pamuğun Kalitesi Artacak

Diyarbakır ve Şanlıurfa\'da Pamuğun Kalitesi Artacak
12.07.2016 16:28

'Pamuk İpliği Üretiminde Bölgesel Endüstriyel İşbirliği Projesi'yle Diyarbakır-Şanlıurfa'da pamuk çırçırlarının kalite ve standartlarını geliştirecek.

Güneydoğu Anadolu Uluslararası Tarımsal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından onaylanan 'Pamuk İpliği Üretiminde Bölgesel Endüstriyel İşbirliği Projesi' başladı. Proje, Diyarbakır- Şanlıurfa illerindeki pamuk çırçırlarının kalite ve standartlarını geliştirecek.

Başlayan projeyle ilgili proje katılımcıları, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Proje Koordinatörü Hanifi Eren'i ziyaret ettiler. Burada proje hakkında detaylı bilgiyi AB Proje Takım Lideri Mike Burchell verdi.

Bölgede pamuk kalitesinin artırılması ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilirliğini sağlamak amacıyla pamukta kalite standardının oluşturulmasının hedeflendiğini anlatan Mike Burchell, projenin bu anlamda büyük önem taşıdığını söyledi. Diyarbakır Ticaret Borsası gibi kurumların projeye katılım ve desteklemelerini de çok önemsediklerini belirten Burchell, proje kapsamında Diyarbakır'da akredite olmuş bir pamuk analiz laboratuarı, tek balya sistemine geçişinin sağlanması ve uluslararası alanda ürünlerin pazarlanabileceği web portalı oluşturulacağını belirtti.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ise, üyelerini yakından ilgilendiren böylesi bir projeye etkin bir şekilde destek vereceklerini belirterek, "Ürün kotamızda bulunan pamuğun kalite standardını artırmak için her türlü çalışmayı destekleyeceğiz ve bu projenin destekleme ve yürütme komitesinde yerimizi alacağız" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır ve Şanlıurfa'da Pamuğun Kalitesi Artacak - Son Dakika


Advertisement