Dkkyb Genel Kuruluna Doğru - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dkkyb Genel Kuruluna Doğru

08.01.2012 17:40

(DKKYB) Başkanı ve Merkez Birliği Genel Başkan adayı Nihat Çelik, genel kurulun şubat ayında yapılmasının planlandığını belirterek, "Kimse kimsenin iradesine ipotek koyamaz.

Van Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği

(DKKYB) Başkanı ve Merkez Birliği Genel Başkan adayı Nihat Çelik, genel kurulun şubat ayında yapılmasının planlandığını belirterek, "Kimse kimsenin iradesine ipotek koyamaz. Demokratik bir seçim olacak. Umarım sonucu da hayırlı olacak" dedi.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin 43 ildeki başkanı, Antalya Kundu'daki Topkapı Palace Otel'de bir araya geldi. Van DKKYB Başkanı ve Merkez Birliği Genel Başkan adayı Nihat Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, birliğin 750 bin civarında üyesi olduğunu ve 3 milyon insanı temsil ettiklerini anlattı.

Birliğin gelişmesinin hem vatandaşlara hem de ülkeye ekonomik fayda sağladığını vurgulayan Çelik, Merkez Birliği yönetiminin, kuruluş amaçlarına uygun faaliyet göstermediğini öne sürdü. Çelik, "Bunun için Türkiye'nin dört bir yanından insanımız buraya geldi" diye konuştu.

Çelik, seçimleri kazanması halinde Merkez Birliği'nin yapısının değişeceğini, bir istişare kurulu oluşturulacağını, bütün il birliklerinin yanlarında olacağını ifade etti. Bakanlığın tarım politikaları sayesinde cumhuriyet tarihinde ilk kez koyun ve keçi yetiştiricilerine destek verildiğine dikkati çeken Çelik, siyasi iradenin bu yakınlığını kullanarak daha büyük hizmetler ve imkanların yetiştiricilere ulaşmasını sağlamak için çalışacağını anlattı.

Nihat Çelik, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merkez Birliği'nde yapılacak seçimin önemine işaret etti. Kendisiyle birlikte genel başkanlık için 3-4 adayın yarıştığını kaydeden Çelik, il başkanlarının bir kısmını Antalya'da düzenlenen toplantıya davet ettiklerini, toplantıya katılan 43 il başkanının kendisini destekleyeceğini açıkladığını vurguladı.

İl başkanlarının bu toplantıda, kendi içlerinden bir kişi tarafından yönetilmeyi istediklerini beyan ettiklerini ifade eden Çelik, "Er meydanıdır. Kimse kimsenin iradesine ipotek koyamaz. Demokratik bir seçim olacak. Umarım sonucu da hayırlı olacak. Kazanacak olan yetiştiricilerimiz olacak. Çıkacak sonuca da saygı duyacağımı beyan ediyorum" dedi.

Nihat Çelik, genel kurulun Şubat ayında yapılmasının planlandığını bildirdi.

-Bildiri yayınlandı-

Toplantı sonunda katılımcı il birlik başkanları tarafından bir de bildiri yayınlandı. Bildiride, Merkez Birliği yönetiminin kuruluş amaçlarına uygun faaliyet göstermediği, koyun ve keçi yetiştiricilerinin karşılaştığı sorunlarla hiçbir faaliyette bulunmadığı ve buna bağlı olarak Türkiye'de küçükbaş hayvancılığın gelişimine katkı sağlamadığı öne sürüldü.

Bildiride ayrıca, koyun keçi yetiştiriciliği konusunda hayvan gen kaynaklarının korunması, ıslah faaliyetlerinin yürütülmesi, üstün verimli hayvanların yetiştirilmesi ve hayvanlarla ilgili soy kütüğü ve ön soy kütüğü kayıtları hakkında sertifikalandırmayla ilgili de çalışma yapılmadığı iddia edildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dkkyb Genel Kuruluna Doğru - Son Dakika


Advertisement