Dörtyol'da Akdeniz Anemisi Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Dörtyol'da Akdeniz Anemisi Bilgilendirme Toplantısı

Dörtyol\'da Akdeniz Anemisi Bilgilendirme Toplantısı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde İl Sağlık Müdürlüğünce Akdeniz Anemisi (Talasemi) bilgilendirmesi yapıldı.

19.06.2014 12:19

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde İl Sağlık Müdürlüğünce Akdeniz Anemisi (Talasemi) bilgilendirmesi yapıldı.

Talasemi Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gamze Ziroğlu, Akdeniz Anemisi'nin halsizlik, solgunluk, iştahsızlık, huzursuzluk, karaciğer ve dalak büyümesi sonucu karın şişliği, sık sık ateşlenme, yüz ve kafa kemiklerinden başlayarak kemiklerde değişiklik belirtileri göstererek ortaya çıkan kalıtsal bir hastalık olduğunu, yapılacak erken teşhisle hem tedavisinin kolay hem de talasemi hastalığının önüne geçilebildiğini söyledi.

Özellikle 15 yaş ve üstü gençler ile evlilik öncesi tüm bireylerin talasemi testini yaptırmalarının hayati önem taşıdığını belirten Dr. Ziroğlu, testin il genelinde Hemoglobinopati Tanı, Kontrol ve Eğitim Merkezi, Antakya Devlet Hastanesi, İskenderun Devlet Hastanesi ile İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından yapıldığını kaydetti.

Dörtyol İlçe Sağlık Müdürlüğün öncülüğünde "Talasemi Planında Nihai Hedefler" adlı bilgilendirme toplantısına İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halil Canbolat, ADSM Başhekimi Dt. Zafer Terzi, İlçe Müftüsü Hüseyin Taner, okul müdürleri, aile hekimleri ve vatandaşlar katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dörtyol'da Akdeniz Anemisi Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement