Dösiad, CHP'li Başkan Adaylarını Kahvaltıda Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Dösiad, CHP'li Başkan Adaylarını Kahvaltıda Ağırladı

Dösiad, CHP\'li Başkan Adaylarını Kahvaltıda Ağırladı

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Perşembe Kahvaltısı etkinliklerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın katıldı.

13.02.2014 12:35

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Perşembe Kahvaltısı etkinliklerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın katıldı.

DÖSİAD Perşembe Kahvaltısı etkinlikleri kapsamında yaklaşan yerel seçimler nedeniyle

mecliste grubu bulunan partiler ve adaylarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Ayka Vital Park Otel'de gerçekleşen kahvaltıya DÖSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın, CHP Kepez Belediyesi Başkan Adayı Erdal Öner, Döşemealtı Belediyesi Başkan adayı Turgay Genç, çok sayıda iş adamı ve sanayici katıldı.

DÖSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer, "İş dünyası olarak, bölgenin tanıtımında yapmış olduğunuz çalışmalar ve bölgenin kalkınması için her zaman elinizi taşın altına koyduğunuzu biliyorum. Bu bağlamda önümüzde bir yerel seçim dönemi var. Bu yerel seçim sürecinde mecliste üyeleri bulunan partilerin adaylarını sizlere bir araya getireceğiz. Adayların Döşemealtı'ndaki projelerini ve yapmak istediklerini dinleyeceğiz" dedi.

ANTALYA'YA 700 MİLYON'LUK YATIRIM

DÖSİAD üyelerine 5 yılık belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği projeleri anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bugünü kadar Antalya'ya 700 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

60 projenin 125 bin ile bir milyon arasındaki bantta yer aldığını hatırlatan Akaydın, toplam proje sayısı 300 olduğunu kaydetti.

ANTALYASPOR İÇİN TAHSİS EDİLEN ALAN DEFTERDARLIK TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ

Belediye başkanlığı döneminde Döşemealtı'na yapılan hizmetlerden de bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, "Döşemealtı'na yaptığımız en önemli iş, çok azı bitmiş olarak aldığımız Çıplaklı'daki Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ni tamamlamak oldu. Türkiye'nin en kaliteli engelli rehabilitasyon merkezi konumunda. İki projemiz oldu ama çok engellerle karşılaştık. Bunlardan birisi daha önce geçici tahsisi belediyeye verilmiş yerlerin benim dönemimde iptal olmuştur. Bu iptallerden ikisi bu bölgeyi çok ilgilendirmektedir. Duacı köyünde 246 dönümlük bir yer geçici tahsisli yeri Antalyaspor'a hem konaklama hem de antrenman sahası olarak bir planlama yaptık. İhaleye çıktık. Mütahitlere tam anahtarı teslim edeceğimiz sırada Defterdarlık dedi ki 'ben burayı geri aldım. Kesin tahsis vermiyorum.' dedi. İkincisi ise, yine Antalya için çok önemli olan toplu iş yerleri projesi de aynı gerekçeyle iptal edildi" şeklinde konuştu.

Raylı sisteme en çok ihtiyaç bölgesi olarak Aksu ve Döşemealtı'nı gösteren Başkan Akaydın, "Yaptığımız Master Ulaşım planında 2030'a yönelik projeler geliştirilirken, böyle bir nüfusun buraya planlandığı için raylı sistemin Antalya'da en çok ihtiyacı olan bölge Aksu ve Döşemealtı bölgesidir. Bunun içinde gerekli fizibilite projeleri ulaşım daire başkanlığına sunuldu. Bunun dışında en büyük sorun maalesef ki yıllardır kara yollarının gündeminde olan batı-kuzeybatı ve doğu çevre yolu projeleri bir an önce bitirilmesi gerekmektedir. Tabi bunların bitirilmesi bu bölge yaşantısını olumlu bir yönde etkileyecektir. Yani bir yatırım patlaması bu bölgede yaşanacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir yasası ile çalışma alanlarının arttığına dikkati çekerek, köylüye tarım danışmalığı vereceklerini ifade ederek; "Seçimden sonra hizmet edeceğimiz coğrafi alan 21 bin kilometre kare olacak. Mevcut yüz ölçümü 15 kat artarak nüfus 2 milyon 160 bin olacak. Bunun devamında bizler verimli toprakları değerlendirme adına köylüye destek vermek durumundayız. Turizmde, tarımda övünüyoruz fakat köylü bundan istenilen verimi alamıyor. Birçok köylü tarlasını ekmiyor. Önemli olan bunların verimini artırmak toprak zenginliğini üretime dökmektir. Köylerde su yol sıkıntısı var. Bu köyleri daha yaşanabilir hale getirmeye çalışacağız. Köylüye tarım danışmanlığı vereceğiz."

SEÇMEN BAKIMINDAN KEPEZ ANTALYA'NIN EN BÜYÜK İLÇESİ

Seçmen bakımından Kepez ilçesinin Antalya'nın en büyük ilçesi olduğunu belirten CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner, 45-50 gündür seçim çalışmalarına Kepez'in tüm sokaklarında devam ettiğini söyledi.

Kepez'in 30 Ocak TUİK rakamlarına göre 450 bin nüfusu, 320 bin seçmeniyle Antalya'nın en büyük ilçesi olduğunu hatırlatan Öner, "Seçmen bakımıyla Kepez bugün Antalya'nın en büyük ilçesidir. Kepez, Antalya ticaretinde önemli bir noktadır. Kepez iş istihdam bölgeleri noktasında önemli bir yere sahip bir bölgedir. Aynı zamanda sera ve çiçekçiliğin yaygın olarak yapıldığı bir bölgedir. Kepez'de hem köy var, hem tarım var, hem şehir var, hem sanayi var, hem de iş dünyası var. Bütün bunların yanı sıra 450 bin nüfusuyla metropol bir ilçedir. Kepez bugüne kadar en çok tapu ile anılan bir belediye olmuştur. Kepez 2019 yılında tapu malzemesi olmaktan çıkacaktır. Daha modern çağdaş bir ilçe olacak" dedi.

DÖŞEMEALTI ANTALYA'NIN GELECEKTEKİ ADRESİDİR

Döşemealtı için projeler hazırladıklarını ifade eden CHP Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Turgay Genç ise, "Döşemealtı, Antalya'nın gelecekteki adresidir. Biz Döşemealtı için projeler hazırladık. Bunları zaman içinde paylaşacağız. Sanayi, hayvancılık, turizm alanında yatırımların yapılacağı bir yerdir Döşemealtı. Son zamanlarda Döşemealtı'nda gelişmeler yaşanmadı. İnşallah biz yatırımlarla Döşemealtı'nı hak ettiği noktaya getireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, DÖSİAD Başkanı Gülten Gençer, Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a Atatürk tablosu takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dösiad, CHP'li Başkan Adaylarını Kahvaltıda Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement