Dost Meclisi'nden Suriyeli Sığınmacılara Yardım - Son Dakika
Yerel

Dost Meclisi'nden Suriyeli Sığınmacılara Yardım

Dost Meclisi\'nden Suriyeli Sığınmacılara Yardım

Şanlıurfa Dost Meclisi Platformu, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Akçakale ilçesine gelen Suriyeli sığınmacılara temel insani yardımda bulundu.

17.06.2015 09:28

Şanlıurfa Dost Meclisi Platformu, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Akçakale ilçesine gelen Suriyeli sığınmacılara temel insani yardımda bulundu.

Dost Meclisi Platformu Başkanı İbrahim Toru ve üyeler, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat'ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakam Fırat yaptığı açıklamada, Dost Meclisi Platformu üyelerine yardımlarından dolayı teşekkür etti. Dost Meclisi Platformu heyeti daha sonra sınırdaki Suriyeli sığınmacıları ziyaret ederek su, ekmek, çocuk bezi ve oyuncak dağıtımı yaptı.

Dost Meclisi Platformu Başkanı İbrahim Toru, yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların durumunun insanların yüreğini dağladığını söyledi. Toru, "Akçakale'de sınıra sıfır noktada Suriyeli mazlumlara insani yardım yapmak için bir araya geldik. Dost Meclisi olarak kumanya, meyve suyu, çocuk bezi, oyuncak ve su dağıttık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şu an Akçakale'de insanlık dramı yaşanıyor. Dünya sesiz. Sözde insan hakları dernekleri de sessiz! Bizler de özellikle sessiz kalan sivil toplum örgütlerini harekete geçirmek için daha önce nasıl Suruç'a gidip Kobani'den (Ayn-el Arap) gelen Müslüman kardeşlerimizi ziyaret ettiysek, şimdi de Telabyad'dan gelen Müslüman kardeşlerimizin dramlarına dikkat çekmek ve karınca kararınca yardım etmek için Akçakale'ye geldik. El ele vererek mazlum insanlara yardım etmeye çalışalım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dost Meclisi'nden Suriyeli Sığınmacılara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement