Dr. Gündoğdu: "İkinci Bir Devlet Üniversitesi Kurulmalı" - Son Dakika
Yerel

Dr. Gündoğdu: "İkinci Bir Devlet Üniversitesi Kurulmalı"

Dr. Gündoğdu: "İkinci Bir Devlet Üniversitesi Kurulmalı"

Sakarya’nın ikinci bir devlet üniversitesi için gerekli ortama her yönden müsait olduğuna dikkat çeken Milletvekili aday adayı Dr. İsmail Gündoğdu, "Hayalim, Sakarya’yı bir kültür kenti olarak görmektir.

23.02.2015 16:24

Sakarya'nın ikinci bir devlet üniversitesi için gerekli ortama her yönden müsait olduğuna dikkat çeken Milletvekili aday adayı Dr. İsmail Gündoğdu, "Hayalim, Sakarya'yı bir kültür kenti olarak görmektir. Mega kentlere yakın olmanın coğrafi avantajını bu şekilde değerlendirebiliriz" dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Dr. İsmail Gündoğdu, "Metropollerdeki nüfus yoğunluğu ortada. Oysa Sakarya tarım arazilerini yitirmeden böyle bir değere sahip olarak kültür kenti haline gelebilir" diyerek başkanlık sistemi, sivil anayasa, çözüm süreci, Türkiye'nin Ortadoğu politikaları hakkındaki düşüncelerinive milletvekili aday adaylığı hakkındaki görüşlerini açıkladı.

AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Dr. İsmail Gündoğdu, "AK Parti 2002 seçimlerinden sonra, Türkiye'de başta sağlık olmak üzere birçok alanda tam bir devrim yapmıştır. Türk halkına her alanda hizmet götürmüş kişi başı geliri 11 bin dolar seviyesine çekmiştir. Şimdide sayın başbakanımız Yeni Türkiye'nin kurulacağını vurguluyor. İnşallah, 7 Haziran seçimlerinden sonra Yeni Türkiye kurulacaktır. Yeni Türkiye'nin anayasası sivil olacaktır. Yeni Türkiye'de ülkeyi felakete götüren koalisyonlar olmayacaktır. Yeni Türkiye'de ülkemizi bölgede ve dünyada güçlü yapacak başkanlık sistemi olacaktır. Yeni Türkiye'yi kuracak kadrolar dünya sistemlerini bilen, dünyadaki ve bölgedeki gelişmeleri takip edebilen kişilerden oluşacaktır. Ben partimizin vurguladığı bu hedefi çok iyi biliyorum. Bu ilkelerin ülkemize daha da güçlendireceğine içten inanıyorum. Aldığım eğitim ve dünya görüşümle Yeni Türkiye vizyonuna uyduğuma inanıyorum" dedi.

Sakarya için neler düşündüğünü ve projelerini açıklayan Gündoğdu, "Öncelikli olarak yerel idarelerin sorunlarını ilgili birimlere taşımada ve çözüm sağlamada etkili olacağım. Belediyelerin birçok sorunları oluyor, bu sorunları çözüm aşamasında katkı sağlamak gerekiyor. Bende bu tür sorunları ilgili yerlere taşımada ve takip etmede istekli olacağım. Tabii ki bütün milletvekillerinin kanuni görevi yasama faaliyetlerine katılmaktır. Bende yasama faaliyetlerine katılarak Sakarya'nın gelişmesi için gerekli yasaların hazırlanmasında yer alacağım. Fakat benim önem verdiğim asıl proje ise; bir eğitimci olarak Sakarya'da en az bir devlet üniversitesinin kurulması için çaba sarf etmek istiyorum. Yeni Üniversite de mevcut üniversite gibi tarım arazisinin dışında olacak. Böylece hem şehrimiz bir üniversite daha kazanırken tarım arazilerini de korumuş olacağız. Bir üniversite daha kurulmasıyla Sakarya şehri bir taraftan kalkınırken diğer taraftan da bir kültür şehri kimliğine bürünecek" diye konuştu.

Sivil anayasa hakkında düşüncelerini de söyleyen Dr. İsmail Gündoğdu, "Ben bir hukuk tarihçisiyim. Hukuk Fakültesinde Türk Hukuk Tarihi dersleri veriyorum. Bu zamana kadar özel şartlar gereği olarak tam bir sivil anayasa yazamadık. Anayasalar devletlerin işleyişi belirleyen ana metinlerdir. İyi yazılmazsa devletler çok zaman kaybederler. Türkiye'ye iyi işleyen bir anayasa acilen gereklidir. İnşallah ilk sivil anayasayı da, birçok ilkleri yapan partimiz yapacaktır. Anayasalar genişçe komisyonlar tarafından uzun tartışmalardan sonra yazılır. Bende Hukuk tarihçisi olarak burada yer almak ve katkı sağlamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Çözüm süreci için de konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Dr. İsmail Gündoğdu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bir süreçtir. Kendisi daha önce "Baldıran zehiri" olarak tanımlamıştı bu süreci. Güneydoğudaki sorun mutlaka çözülmelidir. Biz 1071'den beri Kürtlerle beraber yaşıyoruz. Bölgede birçok akrabalıklar kurmuşuz. Osmanlı devleti 1514 Çaldıran savaşından sonra Kürtleri tarafına almayı başarmıştır. Ondan sonra Ortadoğu'ya açılmıştır. Günümüzde de Ortadoğu'ya ekonomik olarak açılmanın yolu güney sınırlarımızdan geçiyor. Artık Türkler ve Kürtler et ve tırnak olmuştur. Bu sorunu çözdüğümüzde Türkiye'nin önü Basra'ya kadar, Yemen'e kadar açılacaktır. Barış sadece Türkiye'nin için değil bölge için gereklidir. Çözüm süreci yavaş işlese de sonuca varacağına inanıyorum. İçtenlikle destekliyorum. Kürt halkının da çözüm sürecini desteklediğini iyi biliyoruz. Artık silahların bırakılıp siyaset yolu tercih edilmelidir" dedi.

Gündoğdu sözlerine şu şekilde devam etti, "Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları merkezi'nde Yüksek Lisans seviyesinde "Ortadoğu Siyasi Tarihi" dersleri verdim. Yemen'de yaklaşık bir yıl görev yaptım. Mısır, Cezayir ve Ürdün'de konferanslara katıldım. Türkiye hükümetimiz ile bölgeye önemli açılım sağlamıştır. Daha önce adeta yasak sayılan yerlerde Türk malları satılır oldu. İhracatımızda çok ciddi artış oldu. Sadece iktisadi alanda değil, kültürel alanda ada ilerlemeler sağlandı. "Türkiye Bursları" ile her sene yaklaşık dört bin öğrenci ülkemize gelip Yüksek Lisans ve Doktora yapıyorlar. Benimde öğrencilerim oldu. Çok zeki öğrenciler geliyor. Kardeşlik köprüsü yeniden kuruluyor. Türkiye'nin bölgeye açılım politikası çok olumludur. İçtenlikle destekliyorum" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dr. Gündoğdu: 'İkinci Bir Devlet Üniversitesi Kurulmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement