Dü 2013 2014 Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Dü 2013 2014 Akademik Yıl Açılış Töreni

Dü 2013 2014 Akademik Yıl Açılış Töreni

DÜ Rektörü Prof.Dr. Sivrikaya Şerifoğlu: ''Türkiye'de bunca yeni üniversite arasında yüzde 90 doluluk oranını yakalayabilen bir üniversiteyiz''

09.10.2013 16:28

Düzce Üniversitesi'nin (DÜ) 2013-2014 akademik yıl açılış töreninde konuşan Rektör Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, önümüzdeki 5 yıllık en büyük hedeflerinin uluslararasılaşmak olduğunu dile getirerek, " Türkiye'de bunca yeni üniversite arasında yüzde 90 doluluk oranını yakalayabilen bir üniversiteyiz" dedi.

Çelenk sunulmasının ardından, üniversite konferans salonunda düzenlenen akademik yıl açılışına, Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ağır Ceza Hakimi Faruk Şener, Garnizon Komutanı Ramazan Akça, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Üniversite dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Yeni akademik yıla gençlerin umutlarıyla başladıklarını söyleyen Rektör Sivrikaya Şerifoğlu, Lisans öğrenci sayılarının 7 bin, önlisans öğrenci sayılarının ise 9 bini bulduğunu belirtti.

"2-3 yıl içerisinde lisans öğrenci oranımız önlisans öğrenci oranını geçecektir" diyen Şerifoğlu, "Öğrenci sayımız 16 bin eşiğini aşmış durumdadır. Tahmin ediyorum bu akademik yılı 17 bin öğrenciyle tamamlayacağız. Bu sene 7 lisans, 12 önlisans programımıza ilk defa öğrenci alıyoruz. Türkiye'de bunca yeni üniversite arasında yüzde 90 doluluk oranını yakalayabilen, yeni bir üniversiteyiz. Bununla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Önümüzde ki akademik yıla 22-23 bin öğrenci sayısını aşarak gireceklerini ve 10 yıllık hedefleri olan 25 bin öğrenci sayısına çok önce ulaşarak büyük bir üniversite kıvamına geleceklerini düşündüklerini ifade eden Şerifoğlu, şöyle konuştu:

"Bu bağlamda, tüm paydaşlarımızla birlikte bu şekilde gidersek 2023 yılında 50 bin'in üzerinde öğrencisi olan bir kitle üniversitesi olarak mı evrilmesi gerektiğine yoksa bu gidişin sınırlanarak ihtisas üniversitesi yolunda yapılanmanın mı daha iyi olacağı konusunda akıl akıla vererek bir plan yapmamız gerekecek. Birlikte yapacağımız önemli işlerden biride bu tartışmaları başlatmak olacak."

Sivrikaya Şerifoğlu ayrıca, yeni bir üniversite olmalarına rağmen Türkiye genelinde en yenilikçi, en girişimci üniversiteler sıralamasında geçen sene 35, bu sene ise 31. sırada yer almayı başardıklarını dile getirdi. .

-Teknopark projesi

Türkiye'de ilk defa yüksek öğretim kurumlarında kadın liderliğini geliştirme konusunda somut projeler geliştirdiklerini ifade ederek konuşmasını sürdüren Şerifoğlu, "Sözün ötesine geçtik ve mentorluk eğitim programları başlattık. Bu programa katılanların bir kısmı Türkiye'nin gelecekteki rektörleri olacak inşallah. Bu Türkiye için büyük bir adımdır" diye konuştu.

"Uluslararasılaşma hedefimiz önümüzdeki 5 yılın en büyük hedefi" diyen Şerifoğlu, Düzce'nin kaderinin teknopark projesi ile değişeceğine inandığını söyledi. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dü 2013 2014 Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement