Dünya Prematüre Günü Meram Tıp Fakültesi'nde Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Dünya Prematüre Günü Meram Tıp Fakültesi'nde Kutlandı

Dünya Prematüre Günü Meram Tıp Fakültesi\'nde Kutlandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi’nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü, geçen yıl taburcu olan bebekler, aileleri ve hastanede görev yapan doktorlar ile sağlık personelinin katıldığı programda kutlandı.

17.11.2015 15:26

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi'nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü, geçen yıl taburcu olan bebekler, aileleri ve hastanede görev yapan doktorlar ile sağlık personelinin katıldığı programda kutlandı.

17 Kasım Dünya Prematüre Günü'nün ilk defa 2008'de kutlanmaya başlandığını ve 2011'den beri bütün dünyada devam ettiğimi ifade eden NEÜ Meram Tıp Fakültesi Yeni Doğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, "Biz de bugün, geçtiğimiz dönemde taburcu olan bebeklerimizle beraber onları topluma en sağlıklı şekilde kazandırmanın, ailelerin çocuk sahibi olmasının mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Örs, "Dünya'da 10 bebekten biri prematüre doğuyor. Türkiye'de de 140 bin prematüre bebek doğuyor. Bu rakam dünyadaki pek çok ülkenin tüm doğumlarından daha fazla… Önemli bir nüfus… Ülkemizdeki gelişmeler sonrasında prematürelerin hayatta kalma oranında ciddi düzelmeler var. Şu anda bulunduğumuz ünite Türkiye'de alt yapı ve donanım olarak, çalışan personelin kalitesi, niteliği açısından oldukça üst sıralarda yer alan bir ünite" diye konuştu.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin ise, 35 yatak kapasiteli ünitelerinde yıllık sekiz elli hastaya hizmet verdiklerini kaydetti. Prof. Dr. Tekin, "Bu hastaların büyük bir kısmını yıllar önce kaybediyorduk ama burada çok deneyimli bir ekip sayesinde bu çocukların büyük kısmı yaşama tutunuyor" diyerek, bu hizmetin sürdürülmesine emek sarf eden herkese teşekkür etti.

Daha sonra, geçen yıl çocukları prematüre doğan ve sağlığına kavuşan aileler gün dolayısıyla hazırlanan pastayı kesti.

Kızının 28 haftalık ve 1 kilo doğduğunu uzun süre tedavinin ardından sağlığına kavuştuğunu dile getiren Sebahat Titiz, "Geçen sene biz ağlıyorduk bu sene hem buraya moral almaya hem de teşekkür etmeye geldik" dedi.

Naime Dahir Ali ise, bebeğinin 2,5 ay kuvözde yattığını ancak şimdi sağlığının çok iyi olduğunu belirterek: "Buradaki personelden, herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Prematüre Günü Meram Tıp Fakültesi'nde Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement