Dünyaca Ünlü Kırkağaç Kavunları Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Dünyaca Ünlü Kırkağaç Kavunları Yarıştı

Dünyaca Ünlü Kırkağaç Kavunları Yarıştı

Kırkağaç'ın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle düzenlenen kutlama etkinliklerinde 'En Güzel Kavun Yarışması' da düzenlendi.

14.09.2012 12:52  Güncelleme: 12:54

Dünyaca ünlü kavunların yetiştiği Kırkağaç'ın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle düzenlenen kutlama etkinliklerinde 'En Güzel Kavun Yarışması' da düzenlendi. 19 çiftçinin katıldığı ve bu yıl 34.'cüsü düzenlenen yarışma, belediye parkında gerçekleştirildi.

Ziraat mühendisleri Mehmet Ünlü, Fatma Keskin, Süheyla Kırkağaç, belediye meclis üyesi Mehmet Aran, Manisa Ziraat Odası Genel Sekreteri Emin Özarı'nın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, Mesut Özyiğci'ye ait kavun en güzel kavun seçilerek, birinci oldu. Özyiğci'ye ödülünü Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber verdi; ikinci olan M. Emin Erdem de ödülünü CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören'den aldı. En güzel üçüncü kavunun sahibi Seher Erdem'e de

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ödülünü sundu. Jüri Özel Ödülü kazanan Yusuf Taşcı da MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın elinden ödülünü aldı.

Dünyanın en lezzetli kavunlarının Kırkağaç'ta yetiştiğini belirten yarışmanın birincisi Mesut Özyiğici, "Dünyaca meşhur kavunumuz, sadece bu topraklarda yetişir. Kokusu, tadı ve nefaseti ile Kaymakamlığımız tarafından gerçekleştirilen meşhur kavunlarımızı, 'Doğru Depo Yüksek Kazanç Projesi' ile Mart ayına kadar muhafaza etme imkanına sahibiz. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünyaca Ünlü Kırkağaç Kavunları Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement