Duruşma Salonu Kalabalığı Almadı - Son Dakika
Yerel

Duruşma Salonu Kalabalığı Almadı

Duruşma Salonu Kalabalığı Almadı

Muğla Üniversitesi öğrencisi Şerzan Kurt'u öldürmek suçundan Eskişehir 1'inci Ağır ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan polis memuru Gültekin Şahin'in tahliye isteği kabul edilmedi.

19.01.2011 20:21

Muğla Üniversitesi öğrencisi Şerzan Kurt'u öldürmek suçundan Eskişehir 1'inci Ağır ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan polis memuru Gültekin Şahin'in tahliye isteği kabul edilmedi. Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Gültekin Şahin, her iki tarafın avukatları, öldürülen Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt, annesi Necla Kurt, BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Duruşmaya yer olmaması nedeniyle giremeyen yaklaşık 50 kadar kişi de adliye önünde bekledi.

Bugünkü duruşmada mahkeme heyeti ilk olarak olay yerinde çekilen video görüntüleri ile fotoğrafları inceledi. Sanık avukatları olay yerinde çekilen görüntülerdeki arka camı kırık olan otomobil sürücüsünün olaya karıştığını ancak polis merkezine götürülmesine rağmen dosyada ifadesinin yer almadığını söyledi. Gültekin Şahin'in avukatlar, Özel Ulusal Kriminal Laboratuarının raporuna göre Şerzan Kurt'un başına aldığı darbe sonucu mu yoksa aldığı kurşun yarası sonucu mu öldüğünün tespit edilemediği yönünün rapor olduğunu, bu nedenle müvekkilleri Gültekin Şahin'in tahliyesini istedi.

ARKADAŞI TANIK OLARAK DİNLENDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen Şerzan Kurt'un arkadaşı 27 yaşındaki Ömer Geldi, olay günü arkadaşları ile çay içmek için saat 00.30 sıralarında evden çıktığını belirterek şunları söyledi:"Dışarı çıktığımızda arkadaşlarımız bizi telefonla arayarak bir grup ülkücünün kendilerine saldırdığını söyledi. Olay yerine gittiğimizde arkadaşlarımız gözaltına alınmıştı. Polis merkezine gitmek istediğimizde polis izin vermedi. Arkadaşlarımızı eve bırakacaklarını söylemesi üzerine eve giderken bir grup ülkücü bize saldırdı. Biz de taşlarla karşılık verdik. Ülkücü grup kaçtıktan sonra polis geldi. Bu sırada biz kaçmaya başladık. Arkama baktığımda Şerzan Kurt, vurulmuş yerde yatıyordu."

Öldürülen Şerzan Kurt'un annesi Necla Kurt da ôOğlum Şerzan da polisten kendisine kurşun geleceğini hiç düşünmemiştir. Oğlum uzun boyludur. İsteseydi uzun boyu sayesinde çabucak kaçabilirdi. Ama polisten kurşun beklemediği için kaçmamıştır" diye konuştu.

SANIK PODLİS TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Yaklaşık 8 aydır tutuklu yargılandığını belirten sanık polis Gültekin Şahin de duruşmada tahliye talebinde bulundu. Olayla ilgisinin bulunmadığını öne süren Şahin, "Eksiklikler, yalancı şahitler, eksik soruşturmalar nedeniyle suçlu duruma getirildim. Olayın hemen ardından olay yerindekilerin ifadeleri alınmış olsaydı dava çok farklı seyredecekti. Bu bana atılan bir iftiradır. Çocuklarım ailem ve ben mağduruz. Tahliyemi istiyorum. Bulunduğum yerden havaya doğru ateş ederek Şerzan'ı öldürmem imkansızdır. Olay sonrası yönlendirmeler nedeniyle yanındaki arkadaşları doğruyu anlatmamaktadır" dedi.Mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun gelmesi, tanıkların dinlenmesi, olayda kullanılan tabancanın atış etkisinin tespiti, olay sırasında görüntü çeken ajans muhabirlerinin adreslerinin tespit edilmesi amacıyla duruşmayı 16 Mart tarihine ertelerken Gültekin Şahin'in de tutukluluk halinin devamına karar verdi.

BDP'Lİ ÖZÇELİK: DAVANIN ANKARA'YA ALINSIN

Duruşma sonrası Eskişehir adliyesi önünde açıklama yapan BDP Siir Milletvekili Osman Özçelik, "Şerzan Kurt, Muğla'da faşistlerin saldırısı sonucu çıkan çatışmada bir kurşunlama sonucu yaşamını yitirdi. Görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera görüntüleri bir polis memurunun kurşunuyla Şerzan Kurt'un yaşamına son verildiği anlaşılıyor" dedi.Olay yeri Muğla'da olmasına rağmen davanın Eskişehir'e görülmesini eleştiren Özçelik, "Eskişehir bu konuda sabıkalı. Daha önce Uğur Kaymaz cinayeti yine Eskişehir'de görülmüştü. Uğur Kaymaz'ın ailesi ve Eskişehir'e davayı izleyeme gelenler birçok kez saldırıya uğradılar. Bu davada da kuşkumuz odur ki; Şerzan Kurt'un katilleri yine beraat edecekler veya hiç bulunamayacaklar. Davanın Ankara gibi daha güvenli bir yere alınması davanın seyri ve sağlığı açısından çok gerekli olduğuna inanıyorum" dedi. BDH Milletvekili Özçelik, Şerzan Kurt'u unutmayacaklarını belirterek, "O bizim şehidimiz, onurumuzdur" dedi.

BABA, POLİSLERİ SUÇLADI

Öldürülen Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt'da adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada ülkücülerle bazı polislerin işbirliği yaptığını öne sürdü. Bir baba ve öğretmen olarak konuştuğunu belirten Ömer Kurt, ":eh öğrencilerime, çocuklarıma şunu öğretirim: Polis ağabeydir, polisi sevin, size silah sıkmaz. Ama yanılıyoruz. Lütfen, ortada dolaşan ülkücü isimlerle işbirliği yapan polisler vardır. Bunlar örgütlü ve kışkırtıcılık yapıyorlar. Asıl iki grup diye bir grup yoktur. O gün bir grubu ön plana çıkarıp, olay çıkarmakla uğraşan polisler vardır. Bunun başında da ne yazık ki oğlumun güvendiği polislerden bir tanesi beyni örümcekleşmiş Gültekin Şahin'dir. Gültekin Şahin sürekli olarak olayın başından sonuna kadar o rantçı grupla Şerzan'ı pusuya düşürüp, öldürdüler. Bu kesindir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Duruşma Salonu Kalabalığı Almadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement