"Düşünsel ve Ruhsal Gelişimde Türkiye Önde" - Son Dakika
Yerel

"Düşünsel ve Ruhsal Gelişimde Türkiye Önde"

"Düşünsel ve Ruhsal Gelişimde Türkiye Önde"

Yazar Metin Önal Mengüşoğlu, "Bütün Müslüman dünya içerisinde Türkiye'deki kültürel, düşünsel, ruhsal gelişim önde gibi gözüküyor" dedi.

30.04.2013 17:54  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar Metin Önal Mengüşoğlu, "Bütün Müslüman dünya içerisinde özellikle son 15 yıl içerisinde Türkiye'deki kültürel, düşünsel, ruhsal gelişim önde gibi gözüküyor. Yeni nesilden ümitliyim" dedi.

Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı'na katılarak kitaplarını imzalayan Yazar Metin Önal Mengüşoğlu, "Ben fuarlara fazla katılmıyorum, ama fuarları geziyorum. İlk defa geçen yıl Malatya Fuarı'na katılmıştım. Katıldığım fuarlarda hiçbir verim alamamışken, geçen yıl katıldığım Malatya Fuarı'nda ciddi bir verim aldım. Kastım sadece benim kitaplarımın satılması değil, fuara katılan bütün yazarların etrafında ilgili insanlar vardı" diye konuştu.

Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı'nın büyük kentlerde yapılan fuarlardan daha iyi olacağını söyleyen Mengüşoğlu, "Ben Malatya'yı liseyi burada okuduğum için bir kültür ve sanat kenti olarak biliyorum. Malatya insanın bir biri ile çatışmalı yetiştiğini, sonra kucaklaşmasını bildiğim için Malatya Fuarı'nın çok verimli geçeceği kanaatini taşıyorum" ifadelerini kaydetti.

Mengüşoğlu, "Bütün nesiller arasında dünyanın sosyal değişim sonrası, zihinsel, ruhsal değişimi sonrası birtakım farklılıklar olmuştur, olacaktır ve olmalıdır. Eğer olmuyorsa yeni nesil eskiyi taklit ediyor, kopyalıyor demektir. Eğer kopyalamıyorsa yeni değişime ayak uydurarak yeni bir ses üretiyor demektir. Bu bakımdan ben yeni nesilin yeni sesler ürettiği kanaatindeyim. Türkiye'den çok ümitliyim. Bütün Müslüman dünya içerisinde özellikle son 15 yıl içerisinde Türkiye'deki kültürel, düşünsel, ruhsal gelişim önde gibi gözüküyor. Yeni nesilden ümitliyim" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Düşünsel ve Ruhsal Gelişimde Türkiye Önde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement