Düzce'de Fındık İşçileri Arası Futbol Turnuvası Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Fındık İşçileri Arası Futbol Turnuvası Düzenlendi

Düzce\'de Fındık İşçileri Arası Futbol Turnuvası Düzenlendi

Düzce'nin Çilimli ilçesine gelen Güneydoğulu mevsimlik fındık işçileri arasında futbol turnuvası düzenlendi.

17.08.2013 12:54

Düzce'nin Çilimli ilçesine gelen Güneydoğulu mevsimlik fındık işçileri arasında futbol turnuvası düzenlendi. Düzenlenen turnuvanın şampiyonu Cudi spor olurken, turnuvaya katılan gençler "Bu güne kadar bizi adamdan sayıp böyle bir organizasyon yapılmadı" dedi.

Düzce'de Güneydoğulu fındık işçileri futbol turnuvasında buluştu. Çilimli Kaymakamlığı, Çilimli Belediyesi, Hayata Destek Derneği ve Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü destekleri ile yapılan turnuva renkli görüntülere sahne oldu. Mevsimlik fındık işçilerinden oluşan 15-18 yaş arası 6 takımın yarıştığı turnuvada finali Cudispor ile Viranşehirspor oynadı. Taraftar desteğini de arkadaşına alan iki takımın mücadelesi kıyasıya geçti. Turnuvayı Cudispor kazanarak şampiyon oldu. Taraftarlarda "İyi olan kazansın dostluk kazansın" diye tempo tuttular. Turnuvada bazı oyuncuların çıplak ayakla oynaması gözlerden kaçmadı.

Turnuvada şampiyon olan takımın kupasını Çilimli Kaymakamı Volkan Barış Göçmez, ikinci olan takımın kupasını ise Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz verirken gol kralının kupasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran verdi.

Kaymakam Göçmez, "Mevsimlik tarım işçisi olarak gelen ailelerimizin evlatlarının oluşturduğu takımların futbol turnuvası final müsabakasını izledik. Şırnak'tan gelen takımımız birinci oldu. Urfa'dan gelen takımımızda ikinci oldu. Centilmenlik havasında kardeşçe dostça müsabakayı tamamladılar. Bu bizim mevsimlik tarım işçilerine yönelik yaptığımız projenin bir aylağı. Başka illere de örnek olmasını diliyoruz" dedi.

Göçmez, "Bu faaliyetler küçük ve basit görünse de ülkemizin birlik beraberliğine huzuruna çok katkısı olan faaliyetlerdir. Gayet güzel kardeşlik dostluk havası var. Bu gençlerimiz aynı zamanda Çilimlili gençlerle de futbol müsabakası yapıyorlar. Orada da gayet güzel kardeşlik havasında geçiyor" diye konuştu.

İl Müdürü Şiran ise "Çilimli'de mevsimlik işçilerin yaptığı spor organizasyonda 6 takım kıyasıya yarıştığı. Dostlun pekiştiği bir organizasyon oldu. Batıya gelip bu şekilde dostluk adına kardeşlik adına birlikte yaptıkları müsabakaların tüm ülkeye yayılmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Müsabakada ter döken gençler ise "Bu günü kadar bizi adamdan sayıp böyle bir organizasyon yapılmadı. Bu anlamda herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok mutluyuz ki artık bizi kale alıp böyle güzel şeyler yapıyorlar" diye konuştular. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Fındık İşçileri Arası Futbol Turnuvası Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement