E-Atıklar Lösemili Çocuklara Hayat Verecek - Son Dakika
Yerel

E-Atıklar Lösemili Çocuklara Hayat Verecek

E-Atıklar Lösemili Çocuklara Hayat Verecek

Talas Belediyesi tarafından başlatılan kampanya ile elektronik evsel atıkları toplanarak elde edilecek gelir lösemili çocukların tedavisinde kullanılacak.

12.01.2012 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi tarafından başlatılan kampanya ile elektronik evsel atıkları toplanarak elde edilecek gelir lösemili çocukların tedavisinde kullanılacak.

Nevin Akyurt Kadın Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker ve çok sayıda kadın katıldı.

"Elektronik Atıklarınızı Getirin Lösemili Çocuklara Hayat Verin" kampanyası hakkında bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, amaçlarının kansere karşı toplumda algı uyandırarak dikkat çekmek olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, kampanyayla hem çevre kirliliğinin önüne geçileceğini belirterek, hem de elde edilen gelirin lösemili çocukların tedavisinde kullanılacağını kaydetti. 29 Haziran'a kadar devam edecek kampanyada elektronik atıkların cuma günleri öğleden sonra toplanacağını anlatan Başkan Yıldırım, katkıda bulunmak isteyenlerin atıklarını Nevin Akyurt Kadın Kültür Merkezi, bilgi evleri, ikinci bahar evleri ve okullara getirebileceğini söyledi.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir ise, sağlık açısından konunun çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Yapılan bu çalışma belki de bir ilk olmaktadır. Kanserin oluşumunda genetik etkenler yüzde 15, ama çevre etkenleri ise yüzde 85'tir. Yaşam tarzımıza dikkat ettiğimiz takdirde 3'te 1 oranda kanser oluşmayacaktır. Bir hastanın bile kanser olmasını önlemenin maddi hiçbir karşılığı yoktur" dedi. Kansere karşı uyarılarda da bulunan Prof. Dr. Öztürk, "Evlerimizdeki kablosuz interneti kullanmadığımızda kapatmalıyız. Cep telefonlarını çocuklarımıza vererek uyutmamalıyız" ifadesini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker de kampanyanın devamlılığı için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek, kampanyayı düzenlenen Talas Belediyesi'ne teşekkür etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel E-Atıklar Lösemili Çocuklara Hayat Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement