Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan Deprem Bölgesi İçin Destek Çağrısı: "Türkiye'nin O Güzel İnsanları İçin Bir Gayret Daha" - Son Dakika
Yerel

Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan Deprem Bölgesi İçin Destek Çağrısı: "Türkiye'nin O Güzel İnsanları İçin Bir Gayret Daha"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve diğer illeri de etkileyen depremin ilk gününden bu yana yardım seferberliğine katılan Edirnelilerden bir destek daha istedi. Deprem bölgesindeki koşulların çok ağır olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Evet, hepimiz zor günlerden geçiyoruz, ekonomik olarak sıkıntıdayız. Ama orada bekleyen vatandaşlarımız için, yurttaşlarımız için, Türkiye Cumhuriyeti’nin o güzel insanları için bir gayret daha” dedi.

09.02.2023 16:39  Güncelleme: 16:48

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve diğer illeri de etkileyen depremin ilk gününden bu yana yardım seferberliğine katılan Edirnelilerden bir destek daha istedi. Deprem bölgesindeki koşulların çok ağır olduğuna dikkat çeken Gürkan, "Evet, hepimiz zor günlerden geçiyoruz, ekonomik olarak sıkıntıdayız. Ama orada bekleyen vatandaşlarımız için, yurttaşlarımız için, Türkiye Cumhuriyeti'nin o güzel insanları için bir gayret daha" dedi.

Deprem felaketinin 4'üncü gününde olduğunu ve can kaybı sayısının 12 bini geçtiğini belirten Gürkan, depremzedelere yardımların devam etmesi için Edirnelilere çağrı yaptı. Gürkan, yardımları Atatürk Kültür Merkezi'ne beklediklerini iletti. Gürkan, şunları söyledi:

"Şundan emin olabilirsiniz toplamış olduğunuz yardımların hepsi oradaki depremzedelere ulaştı.  Ancak gerek hava koşullarının olumsuzluğu, kışın çok sert geçmesi ve o bölgedeki insanların yardım alacak başka hiçbir yer bulamayışı, marketlerin kapalı olması, akaryakıt ihtiyacı, elektriğin tam olarak verilememesi nedeniyle yardım ihtiyaçları devam ediyor. Edirneliler olarak bizlerin o ulvi dayanışma duygunuzu çok iyi biliyorum. Evet, hepimiz zor günlerden geçiyoruz, ekonomik olarak sıkıntıdayız. Ama orada bekleyen vatandaşlarımız için, yurttaşlarımız için, Türkiye Cumhuriyeti'nin o güzel insanları için bir gayret daha."

Şu an giysiden daha çok gıda maddesine ihtiyaç duyulduğunu aktaran Gürkan, şöyle devam etti:

"Oradaki insanların ihtiyaçları var ama bölgenin şartları nedeniyle maalesef kuru gıdaları, bakliyatları pişirecek, servis edecek, koyacak kaplar yok. Daha çok hazır gıdalara yönelmemiz gerekiyor. Şehrimizdeki iş insanları yardımlar yapıyorlar. Fırıncılardan, fabrika sahiplerine, işletme sahiplerinden, atölye sahiplerine, küçük işletmelerden, büyük işletmelere kadar. Bu yardım TIR'ımızı tekrardan yola çıkarmak istiyoruz. Bu yüzden içerisinde bebek bezi, bebek maması, biberon, emzik, ıslak mendil, kadın hijyen pedi, hijyen seti, ilk yardım seti, bebek-çocuk kıyafetleri, ayakkabı, mont, battaniye ve pil, şarj aleti, powerbank gibi malzemelerle, aç-ye türündeki konserve gıda yardımlarınızı deprem bölgesine ulaştırmak istiyoruz. Sizlerden bir kez daha destek istiyoruz, bebeklerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız, insanlarımız için."

Edirne Belediye Başkanı Gürkan\'dan Deprem Bölgesi İçin Destek Çağrısı: "Türkiye\'nin O Güzel İnsanları İçin Bir Gayret Daha"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan Deprem Bölgesi İçin Destek Çağrısı: 'Türkiye'nin O Güzel İnsanları İçin Bir Gayret Daha' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement