Edirne Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi'nin Başına Şehit Yakını Getirildi - Son Dakika
Yerel

Edirne Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi'nin Başına Şehit Yakını Getirildi

Edirne Belediye Meclisi’nin kurduğu Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi’nin başına, 1994 yılında Hakkari Yüksekova’da şehit olan Piyade Komando Çavuş Ayhan Orak’ın kardeşi Ayşe Orak Şahin, Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi’nin başına şef olarak getirildi.

16.09.2022 16:22  Güncelleme: 16:32

Edirne Belediye Meclisi'nin kurduğu Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi'nin başına, 1994 yılında Hakkari Yüksekova'da şehit olan Piyade Komando Çavuş Ayhan Orak'ın kardeşi Ayşe Orak Şahin, Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi'nin başına şef olarak getirildi.

Edirne Belediyesi Meclisi'nin, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi'nin başına 1994 yılında Hakkari Yüksekova'da Esen Yamaç bölgesinde şehit olan Piyade Komando Çavuş Ayhan Orak'ın kardeşi Ayşe Orak Şahin'in getirildiği duyuruldu. Belediye bültenine göre, tanıtım toplantısı Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı'nda yapıldı. Toplantıya Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çiftçi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu, gaziler ve şehit aileleri katıldı. Belediye Başkanı Recep Gürkan toplantıda şöyle konuştu:

"Ayşe Şahin bu birimin şefi olarak, sizin de içinizden biri olarak, Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi'nin sorumlusu olarak bu birimde size bu hizmeti sunacak. Sizin içinizden biri, evladınız, kardeşiniz. Benim de evladım, benim de kardeşim ama inanıyorum ki Ayşe, sizlerle ilgili hizmetlerle sizin duygularınızı, sizin hissiyatınızı, sizin hassasiyetlerinizi bilerek bu işi yapacak, ondan eminim.

Bu konuda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürümüz Özlem Takındı'ya hem de Birim Sorumlumuz Ayşe Şahin'e kendimden daha çok güveniyorum. Birim sizin, belediye sizin ülke sizin. Çünkü siz en kıymetlilerinizi bu topraklara vatan yapmak için toprağın bağrına emanet ettiniz, aynı zamanda milletin de sinesine emanet ettiniz. Yine gazilerimiz bayrağımızın sonsuza kadar gönderde kalması için şehit olmaya niyet ettiler, vücutlarının en değerli parçalarını, kanlarını bu toprağa akıttılar ve gazilik mertebesine ulaştılar. Bu bağlamda hem siz değerli şehit yakınları hem de değerli gazilerimiz bizim için en kıymetlilerimizsiniz, ailemizsiniz, rol modelimiz, örneğimizsiniz. O yüzden gerek Edirne Belediyesi'nde gerek Edirne Belediyesi üzerinden hangi kurum ve kuruluşta ya da nerede olursa olsun bütün işlerinizi bütün hizmetlerinizi biz yapacağız.

Kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimize de uzun, mutlu, huzurlu ömürler temin ediyorum."

Edirne Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi\'nin Başına Şehit Yakını Getirildi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Edirne Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi'nin Başına Şehit Yakını Getirildi - Son Dakika


Advertisement