Edirne'de Off-Road Heyecanı Yaşanacak - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Off-Road Heyecanı Yaşanacak

Edirne\'de Off-Road Heyecanı Yaşanacak

Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı, Hayata Bağış Derneği ve İstanbul Off-Road Kulübü'nün 10 Mart Pazar günü ortaklaşa düzenleyeceği 'Hayata Bağış Off-Road Yarışı'na Yunanistan ve Bulgaristan'dan da sporcular katılacak.

07.03.2013 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı, Hayata Bağış Derneği ve İstanbul Off-Road Kulübü'nün 10 Mart Pazar günü ortaklaşa düzenleyeceği 'Hayata Bağış Off-Road Yarışı'na Yunanistan ve Bulgaristan'dan da sporcular katılacak.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve İSOFF Yarışma Direktörü Cevat Cengiz ortaklaşa bir basın toplantısı düzenleyerek 10 Mart Pazar günü yapılacak 'Hayata Bağış Off-Road Yarışı' ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Tanrıkulu, Edirne halkının organ bağışı konusunda duyarlı olduğunu belirterek, bu organizasyonda da halkın duyarlılığının devamını diledi.

TANRIKULU: DİNEN SAKINCASI YOK

Halk arasında, organ bağışının dinen sakıncalı olduğu bilgisinin yaygın olduğunu ancak bunun yanlış olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Müftülük makamıyla görüştük ve organ bağışının dinen bir sakıncasının olmadığını öğrendik. Organ bağışında Avrupa'dan çok gerideyiz. Türkiye'de böbrek bekleyen 30 bin hasta var. Bağışlanan böbrek veya diğer organların hastanelerde sıra yerine torpille nakledildiğine ilişkin yanlış bilgiler de mevcut. Bu işin kontrolünü yapan Ulusal Koordinasyon Merkezi var. Hafta sonu tüm Edirne halkını Bosnaköy civarına bekliyoruz" dedi.

Tanrıkulu ayrıca, Pazar günü yapılacak yarışmalarda belediye önünden sabah saat 10: 00'dan itibaren bölgeye ücretsiz otobüs kaldıracaklarını kaydetti.

YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN'DAN DA KATILIM OLACAK

İSOFF Yarışma Direktörü Cevat Cengiz ise yapılacak yarışlara organ nakli olmuş hastalar, organ nakli cerrahları, organ nakli koordinatörleri, sporcuların yanı sıra Yunanistan ve Türkiye'den de katılımın olacağını kaydetti. Yarışlara 20 araçla katılımın gerçekleşeceğini kaydeden Cengiz, "Bir organ bağışı alsak bile bizim için büyük kazanım olacaktır" dedi.

(ORA)

07.03.2013 15: 19: 34

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne'de Off-Road Heyecanı Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement