Edremit'te Taksim Gezi Parkı Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Edremit'te Taksim Gezi Parkı Tepkisi

Edremit\'te Taksim Gezi Parkı Tepkisi

İstanbul Taksim Gezi Parkın'ın yok edileceği ve betonlaşmaya dönüştürüleceği iddiasıyla, Balıkesir'in Edremit ilçesinde ve Altınoluk beldesinde eylemler gerçekleştirildi.

01.06.2013 21:34

İstanbul Taksim Gezi Parkın'ın yok edileceği ve betonlaşmaya dönüştürüleceği iddiasıyla, Balıkesir'in Edremit ilçesinde ve Altınoluk beldesinde eylemler gerçekleştirildi.

Dün akşam internetteki sosyal paylaşım sitelerinden yaptıkları duyuru ile örgütlenen çoğunluğunu geçlerin oluşturduğu binin üzerinde vatandaş, Taksim Gezi Parkı'nın yok edileceği iddiasıyla akşam saatlerinde ilçenin Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Ellerinde pankartlar, dövizler ve Türk bayrakları bulunan grup, resmi polis ekipleriyle karşılaşmadı. Polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı meydanda, dakikalarca sloganlar atıldı ve meşaleler yakıldı. Ses tesisatı bulunmayan meydanda cılız sesle basın açıklaması okundu. Okunan açıklamayı, grupta bulunanlar duyamadı. Açıklamada, "Taksim'deki gezi parkının kaldırılması ve yerine AVM yapılmasına dair planlar hayata geçirildi ve halkın karşı çıkmasına rağmen 'Biz ne dersek o olur, kararı verdik artık' denilerek iletişim ve anlayışın önü kesildi. Aynı gün başlayan gezi parkı direnişine destek vermek için toplanmaya karar verdik. Bu günden sonra, yalnızca doğayı ve hayvanları korumak için değil, hatırladığımız değerlerimizi de savunmak için her yerde karşınıza çıkacağız" denildi.

Grup, okunan basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atmaya devam etti ve daha sonra Yılmaz Akpınar Bulvarı'nı takiben Faruk Serpil Parkı'na doğru yürümek istedi. Yürüyüşe müsaade etmeyen polisle grup arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı. Polis, grubun ısrarı karşısında kararını değiştirdi ve yürüyüşe kontrollü bir biçimde izin verdi. Kalabalık grup, sloganlar atarak yürüyüşünü gerçekleştirdi ve Faruk Serpil Parkı'nın ardından Şehit Hamdibey Meydanı'na gitti. Sayısı azalan gruba polis müdahale etmedi ve az sayıda grup mensubu kısa süreli oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız şekilde meydandan ayrıldı.

Altınoluk beldesinde ise, bazı siyasi partiler ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen oturma eylemi ve basın açıklaması programı gerçekleştirildi. Sayıları bin kişinin üzerinde olan kalabalık topluluk, saatlerce slogan attı ve dev Türk bayrakları açtı. CHP Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Yurt Yıldırım, hazırlanan basın açıklamasını okudu ve Altınoluk Belediye Başkanı dahil, tüm eylemciler, "Taksim Gezi Parkı'nı geri istiyoruz" şeklinde sloganlar atıp alkış tuttu.

Kalabalık grup, daha sonra meydandaki alanda bulunduğu yere çökerek oturma eşlemine başladı. Jandarma sorumluluk alanında olan Altınoluk'taki eylemde de resmi üniformalı güvenlik güçlerinin görünürde olmaması dikkat çekerken, güvenlik güçleri hazırlıklı olarak ara sokaklarda ve görünmeyecek alanlarda bekletildi. Müdahale edilmeyen oturma eylemi bir süre sonra sonlandırıldı ve kalabalık grup olaysız şekilde meydandan ayrıldı. Altınoluk belediye Başkanı Hasan Özpolat ta, eliyle barış işareti yaparak eyleme destek oldu.

(SŞ)

01.06.2013 21: 25: 49

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'te Taksim Gezi Parkı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement