Eğitim-bir-sen Balıkesir Şubesi 5. İl Divan Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Eğitim-bir-sen Balıkesir Şubesi 5. İl Divan Toplantısını Yaptı

Eğitim-bir-sen Balıkesir Şubesi 5. İl Divan Toplantısını Yaptı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Balıkesir Şubesi, 5.İl Divan Toplantısını Edremit Güre Mahallesi Afrodit Termal Otel Tesislerinde gerçekleştirdi.

22.09.2015 12:23

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Balıkesir Şubesi, 5.İl Divan Toplantısını Edremit Güre Mahallesi Afrodit Termal Otel Tesislerinde gerçekleştirdi.

Ev sahipliğini Edremit İlçe Temsilcisi Muharrem Yenigün, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Delibey, Ahmet Taş, Ramazan Yaşar, Hasan Zörer, Selman Sönmez, Şükran Sağlam'ın yaptığı İl Divan Toplantısına, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Şube Başkan Vekili Ercan Kurter, Şube Başkan Yardımcıları Ali Tanrıkulu, İsmail Aykın, Hakan Karaburçak ve Erdal Özel, İlçe Temsilcileri ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

İl Divan Toplantısı Edremit İlçe Temsilcisi Muharrem Yenigün'ün selamlama konuşmasıyla başladı. Muharrem Yenigün " Edremit İlçe Temsilciliği olarak İl Divan Toplantısına evsahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün dava arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyor; son günlerde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum." dedi. Daha sonra söz alan Şube Başkanı Mehmet Çabuk konuşmasında gündemi değerlendiren açıklamalarda bulundu. Mehmet Çabuk; "Eğitim-Bir-Sen olarak yetkili olmak kadar yetkiyi korumak da önemli. Onun için rehavete kapılmadan, rakiplerimizin boş durmadığını unutmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz, birliğe, kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu nedenle Eğitim-Bir-Sen olarak milletimizin birliğine, kardeşliğine, bütünlüğüne katkı sunmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz 15 Eylül tarihinde Diyarbakır Ulu Camii'de yaptığımız birliğe, kardeşliğe çağrı mitingi ve 17 Eylül Perşembe Ankara Sıhhiye Meydanında destek verdiğimiz "Kardeşliğe Evet, Teröre Hayır" yürüyüşünde olduğu gibi bu birliğe katkı sunmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde imzaladığımız 3.Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarımızı her yerde her platformda anlatmaya devam edeceğiz. Kamu çalışanları olarak, Toplu görüşme ve Toplu Sözleşme tarihimizin en başarılı toplu sözleşmesine imza attık. Kamu Çalışanlarımız bu sayede çok önemli kazanımlar elde etti. 2016 yılı için %6+5 2017 yılı için %3+4 ücret artışı, nöbete ücret, sınav ücretlerindeki artış, şefler,4-C'li personel ve emekli memurların maaşlarındaki artışlar önemli birer kazanımdır. Üyelerimizin verdiği güç devam ettiği sürece daha güzel Toplu Sözleme metinlerine imza atacağımıza inancımız tamdır. Kılık-Kıyafet eylemimiz devam etmektedir. Ancak ülkemizin değişik yerlerinde eylemimizi hiçe sayan, hafife alan, kabul etmeyen yöneticiler olduğunu haber almaktayız. Bu yöneticilerin bu hareketlerine devam etmesi durumunda gerek Genel Merkezimiz, gerekse Şube olarak en sert tepki ile karşılaşacaklarını unutmamalarını hatırlatmak isterim. Önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kurban Bayramının ülkemizin dirliğine, birliğine vesile olmasını dilerim. Ayrıca Bayramdan sonra başlayacak olan 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının tüm eğitim çalışanlarımıza hayırlı olmasını dilerim." Dedi. İl Divan Toplantısı Şube Yönetim Kurulu üyelerinin ve İlçe Temsilcilerinin dilek ve temenni konuşmalarından sonra sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-bir-sen Balıkesir Şubesi 5. İl Divan Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement