Eğitim Bir- Sen İl Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir- Sen İl Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir- Sen İl Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi İl Divan Kurulu toplantısı Gölbaşı ilçesinde yapıldı.

06.12.2015 14:04

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi İl Divan Kurulu toplantısı Gölbaşı ilçesinde yapıldı.

Eğitim Bir- Sen Gölbaşı İlçe Temsilciliği'nde gerçekleştirilen Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi İl Divan Toplantısı'na Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ai Deniz, Eğitim Bir- Sen Gölbaşı İlçe Temsilcisi Akif Öztürk, sendika yönetim kurulu üyeleri, kadınlar komisyonu ve ilçelerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Gündemdeki konuların değerlendirildiği ve yapılacak çalışmaların planlandığı toplantı, Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündemdeki konuları değerlendiren Deniz, Memur- Sen ve Eğitim Bir- Sen' in Türkiye'de sendikal mücadeleye katıldıkları günün Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu, 15 kişi ile başlayan hak ve özgürlük mücadelesinin 850 bin adanmış yürekle vakti kuşanarak hedefini 1 milyon olarak belirlediğini ve zirveden yeni ufuklara yol aldığını söyledi.

2010'da Eğitim Bir- Sen, 2011'de Memur- Sen olarak tüm hizmet kollarında genel yetkili sendika olduklarını ve tarihte eşi benzeri görülmemiş kazanımlara imza attıklarını vurgulayan Deniz, 3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde de tarih yazıldığını ifade ederek 2002-2010 arasında yetkiyi ellerinde bulunduran ancak bu süre içinde çalışanlar adına tek bir kazanımdan söz edemeyenlerin şimdi Memur-Sen'in tarihi başarılarını itibarsızlaştırmaya, karalamaya çalıştıklarını söyleyerek bu türden algı operasyonlarına asla izin vermeyeceklerini belirti.

Deniz, "3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde müzakere bile edilemez diyerek masadan kalktığımız hükümetin teklifini, masaya kanunun merhametiyle oturanların teklifi görüşmek niyetiyle çakılı kaldıklarını unutmayacak ve bu hatıralarını onlara daima hatırlatacağız. 3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde birçok kazanıma imza attık. Masada anlaşamadığımız konuların bir kısmı Kamu İdari Kurullarında ele alınmak üzere ertelendi. Bütün çalışanlar masada elde edemediğimiz tekliflerin kamu idari kurullarında kazanıma dönüştüğüne şahit olacaktır. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak mücadeleyi sadece ücretten ibaret görmüyor, hak ve özgürlükler çerçevesinde sendikacılık yapıyoruz. Bütün ulusal ve uluslararası sorunlara sorumluluk bilinciyle yaklaşıyoruz. Kan ve gözyaşının eksik olmadığı İslam coğrafyasının sorumluluğunu sırtımızda hissediyoruz. Sınırlarımızda ve onun çok ötesinde Müslüman toplumların açlık, yoksulluk ve baskıcı rejimlerle yürüttüğü mücadelenin ağırlığını görüyor ve diğer sivil toplum kuruluşları ile ortak girişimlerde bulunuyoruz. Bunun en son örneği İHH ile ortak olduğumuz " Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesidir. Bu proje ile ülkemizi ve çocuklarımızı hiç görmedikleri belki de adını ilk defa duydukları bölgelerdeki yaşıtları ile tanıştırıyor, buluşturuyor ve çocuklarımızı merhameti, kardeşliği, infakı öğretiyoruz. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen'in medeniyet tasavvurunda gençlerin çok önemli olduğunu görerek tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da Genç Memur-Sen temsilciliğini kurduk. Medeniyetimizin temellerini gençlerimizle atacağız. Genç Memur Sen sadece üniversitelerde değil gençlerin bulunduğu her alanda çalışmalarını sürdürecektir. Molotof atan gençlik değil okuyan, yorumlayan ve üreten bir gençlik için, toplumsal infial üreten oluşumlarında karşısında durmak için Genç Memur Sen'e ihtiyaç vardır" şeklinde konuştu.

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi İl Divan Kurulu toplantısı, ilçe temsilcilerinin talep ve konuşmaları sonrasında toplantı raporunun yazımı ile sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir- Sen İl Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement