Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı 7 Yaşındaki Çocuğun Ölmesi - Son Dakika
Yerel

Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı 7 Yaşındaki Çocuğun Ölmesi

Balıkesir'in Marmara ilçesinin Avşa beldesinde geçen yıl Ramazan Bayramı'nda, ehliyetsiz olduğu iddia edilen sürücünün kullandığı aracın çarptığı çocuğun ölmesiyle ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

04.01.2012 12:29

Balıkesir'in Marmara ilçesinin Avşa beldesinde geçen yıl Ramazan Bayramı'nda, ehliyetsiz olduğu iddia edilen sürücünün kullandığı aracın çarptığı çocuğun ölmesiyle ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

Marmara Adası'ndaki Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, kazada hayatını kaybeden Tuğra Vanlıoğlu'nun (7) annesi Berna ve babası Murat Vanlıoğlu ile diğer yakınları, Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevinden getirilen sanık Parinaz B. ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Tuğra'nın ailesinin avukatları Ercan Korkmaz ve Mustafa Çalışkan, iddianameyi hazırlayan savcı ile hakimin birbirleriyle evli olmaları nedeniyle hakimin davadan çekilmesini talep etti.

Sanık avukatı Hüseyin Avni Durmuşoğlu ise olayın hemen ardından tutulan jandarma ve polis raporlarının doğruyu yansıtmadığını iddia ederek, mahkemeye bilirkişi tarafından hazırlanan, adanın uydu fotoğraflarının da yer aldığı 5 sayfalık rapor sundu.

Durmuşoğlu, rapordan yola çıkarak, ilk tutanakların doğru olmadığını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Müvekkilim 30-40 kilometre hızla seyrediyormuş. Bilirkişi raporuna göre de şerit ihlali yapmamış. Ayrıca manevraları doğru yapmış. Kendisi İran uyrukludur ve 17 yıldır Türk vatandaşıdır. Türk yasalarına göre ehliyet sahibi değil ancak araç kullanmayı çok iyi biliyor. Küçük çocuk kapalı bir sokaktan müvekkilimin şeridine tecavüz ederek aracın arka tarafından vurup tekerin altında kalmış. Müvekkilim çocuğu fark ettikten sonra hızla direksiyonu kırması sonucu duvara çarpmış. Kendisi olaydan dolayı çok üzgün. Ayrıca delillerin karartılması söz konusu olmadığı için müvekkilimin tahliye edilmesini istiyorum."

Hakim, suçun vasfının değişme ihtimali ve delillerin tam olarak toplanmamış olmasını dikkate alarak, sanığın tutukluluk halinin devamına ve sanık avukatlarının hakimin çekilmesi talebini değerlendirmeye karar verdi.

Duruşma, 20 Ocak 2012'ye ertelendi.

-Sanığa saldırı girişimi-

Duruşmanın ardından, Tuğra Vanlıoğlu'nun yakınlarından oluşan, Bursa'dan gelen yaklaşık 40 kişi, ellerinde Vanlıoğlu'nun fotoğrafları ve pankartlarla mahkemenin arka kapısının önünde toplandı. Grup, cezaevi nakil aracına konulması için dışarı çıkarılan sanığa saldırı girişiminde bulundu. Polis ve jandarma ekipleri sanığı güçlükle araca bindirdi.

Cezaevi aracının arkasından koşan anne Berna Vanlıoğlu, "O benim oğlumu parçaladı, ben ona bir şey yapamadım" diyerek fenalık geçirdi. Berna Vanlıoğlu'nu yakınları sakinleştirdi.

Baba Murat Vanlıoğlu da olayın ardından 5 kez Marmara Adası'na geldiklerini ve adli işlemlerle uğraştıklarını, dava için tanık bulmaya çalıştıklarını söyledi. Olayın meydana geldiği tarihten bir ay önce oğlunu sünnet ettirmek için bankadan 20 bin lira kredi çektiğini belirten Vanlıoğlu, "Sünnet için harcayamadığımız parayı oğlumuzun davasında harcıyoruz. Tek isteğimiz, başka canlar yanmasın, ehliyetsiz sürücüye gereken ceza verilsin" dedi.

Balıkesir'in Marmara ilçesinin Avşa beldesinde, geçen yıl, Ramazan Bayramı'nın birinci günü olan 30 Ağustosta, ehliyetsiz olduğu iddia edilen Parinaz B. yönetimindeki 34 DR 9491 plakalı araç, ailesiyle bayram tatili için Avşa'ya gelen Tuğra Vanlıoğlu'nun (7) kullandığı bisiklete çarpmış, çocuk hayatını kaybetmişti.

- BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı 7 Yaşındaki Çocuğun Ölmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement