Ekrem Demirtaş'tan İTO Üyelerine 1 Kasım Mesajı - Son Dakika
Yerel

Ekrem Demirtaş'tan İTO Üyelerine 1 Kasım Mesajı

Ekrem Demirtaş\'tan İTO Üyelerine 1 Kasım Mesajı

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 1 Kasım genel seçimler sonrası oda üyeleriyle önemli bir mesaj paylaştı.

05.11.2015 12:41

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 1 Kasım genel seçimler sonrası oda üyeleriyle önemli bir mesaj paylaştı. Demirtaş, "Türk seçmeni, 1 Kasım'da tüm partilere net bir mesaj verdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra uzlaşarak hükümet kuramayan muhalefet partilerinin oyu düştü" dedi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, AK Parti'nin iktidarıyla sonuçlanan 1 Kasım seçimlerinin ardından üyelerine bir mesaj paylaştı. Demirtaş, seçmenin tercihini tek partiden yana kullandığını ifade eden mesajında ekonomi alanında bazı verilerde paylaştı. Demirtaş, "1 Kasım 2015'de yapılan genel seçimler ile Mart 2014'deki yerel seçimler ile başlayan seçim maratonu nihayet sona erdi. İki yıldan kısa bir süre içinde dört kez sandık başına gittik. Aslında hepimizin beklentisi 7 Haziran'da yapılan genel seçimler ile bu sürecin bitmesi idi. Ama hükümet bir türlü kurulamayınca 5 ay sonra tekrar seçime gittik. Türk Seçmeni, 1 Kasım'da tüm partilere net bir mesaj verdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra uzlaşarak hükümet kuramayan muhalefet partilerinin oyu düştü. Seçmen, tercihini tek parti hükümetinden yana kullandı. Ama tek başına iktidar yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi'ne de, '7 Haziran seçimlerinde oylarını düşürmüştüm. Daha iyi bir yönetim bekliyoruz' mesajını da verdi. Hepimizi seçim yorgunu yapan bu süreç tamamlandığına göre artık beklentimiz, gündemimizin öncelikle ekonomi olması. Çünkü, ekonomimiz yavaşlıyor. Sadece ülkemiz değil, dünya ekonomisi yavaşlıyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan yüksek büyüme oranlarından sonra 2014'de sadece yüzde 2,9 büyüdük. 2015 büyüme beklentisi ise yüzde 3 seviyesinde. Bizim beklentimiz ise yüzde 5'in üstü. Üyelerimizden 'Piyasalarda sıkıntı olduğu, işlerin yürümediği' şikayetlerini alıyorum. Bu nedenle, kurulacak yeni hükümetten büyük ekonomik beklentilerimiz var" dedi.

"ZAMAN DARALIYOR"

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden Birisi Olmak gibi büyük hedefler olduğunu ve zamanın daraldığını da dile getirerek, "Kurulacak olan yeni hükümetin bu konularda çok hızlı hareket etmesi gerekiyor. Çünkü, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmak gibi büyük hedeflerimiz için zamanımız daralıyor. 2023 yılına kadar önümüzde sadece bir seçim var. Bu da hükümetin sorumluluklarını arttırıyor. Özellikle geçtiğimiz 10 yılda kazanılan büyük ekonomik ilerlemelerin üzerine yenileri eklenmeli. Avrupa Birliği'nin 'Ekonomik ve Parasal Birliğe' katılımın temel şartlarından olan Maastricht Kriterlerine uyma bakımından büyük ilerleme kaydeden ülkemiz, daha da fazlasını yapmalı" şeklinde ifadelerine yer verdi.

"YENİ ANAYASA, SEÇİM VE SİYASİ PARTİLER YASASI ÖNEMLİ KONULARIMIZ"

Ekrem Demirtaş, üyelerine paylaştığı mesajını şöyle devam ettirdi:

"Elbette yeni hükümetten beklentilerimiz sadece ekonomi alanında değil. Sayın Ali Babacan'ın dediği gibi Türkiye'nin ekonomik reformların yanı sıra siyasal ve hukuk alanında da yapması gereken pek çok çalışma var. Yeni Anayasa, Seçim ve Siyasi Partiler Yasası önemli konularımız. Tüm bu çalışmalar yapılırken, AB Çıpası'nın kullanılmaya devam edilmesini, sadece ekonomik Maastricht Kriterlerine değil, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunan Kopenhag Kriterleri'ne de tam uyum sağlanması için çalışılmalı. 2023 hedeflerine doğru gelişmiş toplumların değerlerini kabul eden bir ülke olarak ilerlemeliyiz. Bu yolda ilerlerken son yıllarda artan kutuplaşmanın ve toplumsal gerilimin düşürülmesi, ötekileştirmeye son verilmesi gerekiyor ki bunda da en büyük görev yine yeni hükümetimize düşüyor. Bizlere düşen ise kuşkusuz kurulacak olan hükümete bu çalışmalarında destek olmak ve daha çok üretip, daha çok çalışarak ülkemizi daha ileriye taşımaktır. Kasım genel seçimlerinin tekrar ülkemize hayırlı olması temennisiyle, güzel günler diliyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ekrem Demirtaş'tan İTO Üyelerine 1 Kasım Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement