Elazığ yerel: Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Özdoğan: "Esnaf İsteseydi Kooperatiflerden Faizli Kredi Kullanabilirdi. Mutlaka Faizsiz Kredi Verilmeli" - Son Dakika
Yerel

Elazığ yerel: Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Özdoğan: "Esnaf İsteseydi Kooperatiflerden Faizli Kredi Kullanabilirdi. Mutlaka Faizsiz Kredi Verilmeli"

Elazığ haberi: Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘esnafa Halkbank’tan 60 ay vade ve yüzde 7.5 faizle 100 milyar liralık kredi’ kampanyasıyla ilgili "Esnafımız faizli kredi isteseydi zaten esnaf ve kefalet kooperatiflerinden kredi kullanabilirdi. Bu krediler sadece esnafımızı daha çok zor duruma sokacaktır. Esnafımızın daha bir rahat bir nefes alması isteniyorsa mutlaka faizsiz kredi verilmelidir" dedi.

13.10.2022 12:58  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'esnafa Halkbank'tan 60 ay vade ve yüzde 7.5 faizle 100 milyar liralık kredi' kampanyasıyla ilgili "Esnafımız faizli kredi isteseydi zaten esnaf ve kefalet kooperatiflerinden kredi kullanabilirdi. Bu krediler sadece esnafımızı daha çok zor duruma sokacaktır. Esnafımızın daha bir rahat bir nefes alması isteniyorsa mutlaka faizsiz kredi verilmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası, "Esnafımız için Hakbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık kredi kampanyası başlatıyoruz" demişti. Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, faizli krediyi esnafın daha zora sokacağını ve esnafa faizsiz kredi verilmesi gerektiğini söyledi.

"MÜJDE OLARAK AÇIKLANAN KREDİ ÜZÜNTÜYLE KARŞILANDI"

Ahmet Özdoğan, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan faizli kredi esnaflarımıza kesinlikle çözüm olmamıştır. Borç borçla kapatılmaz. Esnaflarımız zor durumda. Faizli kredi kesinlikle çözüm değildir. Esnafımız faizli kredi isteseydi zaten esnaf ve kefalet kooperatiflerinden kredi kullanabilirdi. Bu krediler sadece esnafımızı daha çok zor duruma sokacaktır. Esnafımızın daha bir rahat bir nefes alması isteniyorsa mutlaka faizsiz kredi verilmelidir. Biz kesinlikle faizli kredi istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız tarafından 'müjde' olarak açıklanan faizli kredi, esnaflarımız tarafından üzüntüyle karşılanmıştır. Esnaflarımız can çekişiyor. Yükselen enflasyon oranları en çok esnafları etkiledi. Ürünlerde yaşanan fiyat artışları, vatandaşlarımız kadar esnaflarımızı da etkiliyor. Esnaflarımız sattığı ürünü yerine koyamıyor. Fiyat artışları nedeniyle esnaflarımızın işleri yaradan yarıya düştü. Devletimizden acil destek istiyoruz. Esnaflarımızın gün geçtikçe giderleri artıyor. Esnaflarımızı kara kış mevsimi bekliyor. Kış mevsiminde nasıl geçirecek diye düşünüyoruz. Esnaflarımız, ekonomimizin bacasız sanayisidir. Esnaflara sahip çıkılması lazım. Esnaflarımız devletimizden acil olarak faizsiz kredi bekliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz faizsiz bir kredidir."

Elazığ yerel: Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Özdoğan: "Esnaf İsteseydi Kooperatiflerden Faizli Kredi Kullanabilirdi. Mutlaka Faizsiz Kredi Verilmeli"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Elazığ yerel: Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Özdoğan: 'Esnaf İsteseydi Kooperatiflerden Faizli Kredi Kullanabilirdi. Mutlaka Faizsiz Kredi Verilmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement