Elma ve Armut Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Elma ve Armut Hasadı Başladı

Elma ve Armut Hasadı Başladı

Akdeniz Bölgesi’nin meyve ambarı Korkuteli’de Elma ve Armut hasadı başladı.

02.10.2015 10:12

Akdeniz Bölgesi'nin meyve ambarı Korkuteli'de Elma ve Armut hasadı başladı. Korkuteli Çiftçisi bir yıllık ürünlerini toplamanın mutluluğunu yaşarken, armut'un dalında satılması ikinci bir mutluluk olarak görüyorlar.

Korkuteli'de Elma ve Armut hasadı başladı. Korkuteli'de meyve sezonunun başlamasıyla meyve üreticileri, ürünlerini toplayacak işçi bulamamaktan yakınıyor. Akdeniz bölgesinin meyve ambarı Korkuteli'de hasat başlamasıyla Elma üreticisi topladıkları elmayı soğuk hava tesisine koyarken, toplanan armutlar alıcılar tarafından işleniyor.

Çiftçiler, bu üretim döneminde ilçede, Akça, Santa Maria, Ankara, Deveci armudu hasadından sonra en son Margarita Manilla cinsi armut hasadının yapıldığını kaydederek, Armut üreticilerinin rekolte ve fiyatlardan memnun olduğunu, "Geçmiş yıllarda kuraklık nedeniyle Türkiye genelinde birçok ürün tarlada kaldı. İlçemizde meyve üreticilerinin yüzde 90'sı damlama sulama yöntemi ile bahçelerini suluyor. Bu nedenle verimli ve kaliteli ürün elde edildi. Aşırı kuraklık nedeniyle birçok bölgede meyve üretiminde düşüklük yaşanırken, Korkuteli'de bolluk ve kalitenin yanı sıra fiyat sevinci yaşıyoruz. Armut üretimindeki verimlilik ve alım fiyatları üreticileri mutlu etti" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elma ve Armut Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement