Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

"Seçimde kriz bekleyenler, 30 Mart'ta AK Parti'nin büyük başarısından sonra yeni kriz noktası üretmeye kalktılar.

03.05.2014 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Seçimde kriz bekleyenler, 30 Mart'ta AK Parti'nin büyük başarısından sonra yeni kriz noktası üretmeye kalktılar. Ne var önümüzde? Cumhurbaşkanlığı seçimleri. 'Acaba burada ayrılık, ayrışma olabilir mi' diye baktılar. Hiç kimse böyle bir şey beklemesin" dedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret eden Yıldız, yaptığı açıklamada, Balıkesir'in, kendisi için olduğu kadar enerji sektörü bakımından da önemli bir il olduğunu söyledi.

Bir şehrin, siyaseti, ekonomisi, ticareti, sivil toplum örgütleri ve sportif faaliyetleriyle kalkındığını vurgulayan Yıldız, " Balıkesirspor'a canı gönülden başarılar diliyorum. Bundan sonra Süper Lig'de güçlü takımlarla burada sportif faaliyetler adına daha farklı düzeye çıktığını görmüş olacağız. Yarınki maçta bir puan alırsak yeterli oluyor mu? Tabii yenersek çok daha iyi olur" ifadesini kullandı.

Yıldız, Balıkesir'in, kamu yatırımlarından en fazla pay alan illerden biri olduğunu bildirdi. İlin, AK Parti hükümetleri döneminde şimdiye kadar aldığı 10 milyar lirayı aşkın yatırımın 890 milyon lirasının enerji alanıyla ilgili olduğuna değinen Yıldız, şöyle devam etti:

"Bu yıl da 90 milyon liralık elektrik iletimi ve dağıtımıyla ilgili yatırımlar olacak. Balıkesir, tükettiğinden fazlasını üretiyor. Tükettiğinin 2,5 katını üretiyor. Türkiye'deki rüzgar santrallerinin 4'te biri Balıkesir'de. Burada 740 megavat rüzgar santralimiz var. Türkiye'deki rüzgar santrallerinin 2013 yılındaki ürettiği miktar, 600 milyon dolarlık daha az doğalgaz ithalatını sağladı. Bu, çok önemli bir değer. Bulunduğu coğrafyaya zenginlik ve modernlik katan önemli bir gösterge. Balıkesir, havası, suyu rüzgarı yağmuru enerjiye dönüşen bir ilimiz."

"AK Parti'ye ömür biçenler var"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u da ziyaret eden Yıldız, görevine seçilmesi dolayısıyla onu kutlayıp çalışmalarında başarılar diledi.

AK Parti hükümetleri zamanında Türkiye'nin her 6 ayda bir badire atlattığını söyleyen Yıldız, şöyle konuştu:

"AK Parti'ye ömür biçenler var. Bunu 6 ayda bir hatırlayıp tekrar yeni ömür biçenler var. Doğru yaptığımız kadar güçlendiğimize inandığımız için inşallah bundan sonra da doğru yapmaya çalışacağız. Seçim sisteminin tartışıldığı dönemde Türkiye için hayırlı ve güzel modele inşallah devam edeceğiz. Seçimde kriz bekleyenler, 30 Mart'ta AK Parti'nin büyük başarısından sonra yeni kriz noktası üretmeye kalktılar. Ne var önümüzde? Cumhurbaşkanlığı seçimleri. 'Acaba burada ayrılık, ayrışma olabilir mi' diye baktılar. Hiç kimse böyle bir şey beklemesin. Allah'ın izniyle kimseye o fırsatı vermeyiz. İçimizdeki ahenk, birlik ve beraberlik, bütünlük, böyle şeylere fırsat vermeyecek kadar değeri yüksek birlikteliktir. Kriz noktası bekleyenler, yine başlıklar üreteceklerdir. Onlara da hazırlıklıyız."

"Bu, yakın siyaset tarihinde bir erdemdir"

Bir gazeteci, Yıldız'a, Bursa'da ziyaretlerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ya da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan birinin, ağustos ayındaki seçimde cumhurbaşkanı adayı olacağına yönelik açıklamasını ve AK Parti'deki "3 dönem kuralı"nın sürdürülmesi kararını hatırlattı.

Söz konusu kuralın korunması gerektiği görüşünü daha önce açıkladığını hatırlatan Yıldız, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Partimiz de böyle karar aldı. Hayırlı uğurlu olsun. Bu koltuklar, makamlar, sandalyeler, masalar, bizlere baki değildir. Bizler hizmetlerimizi yapacağız, zamanı geldiğinde de hamdolsun alnımızın akıyla bizden sonra bunu daha iyi yapacak arkadaşlara devredeceğiz. Bu erdemi, siyasetin göstermesi lazım. 'Bir kısım komplikasyonları var' diyorlar. Olabilir ama bu, yakın siyaset tarihinde bir erdemdir. Sizin seçilme imkanınız varken bunu prensiple kuralla başka bir arkadaşınıza sunmanız bir erdemdir. AK Parti, bu erdemi inşallah gösterecektir. Bizler bütün makamlarımızı, çalışma arkadaşlarımızla beraber Türkiye'nin ahengine, bütünlüğüne, büyümesine gelişmesine, ilerlemesine katkı koyacak tarzda yetişmiş arkadaşlarımıza tabii ki devredeceğiz. 3 dönem kuralı hem AK Parti'nin hem de Türkiye'nin yenilenmesiyle ilgili önemli bir başlıktır, kuraldır."

Uğur ve Balıkesirspor'un tribün lideri Hasan Ovalı, Yıldız'a, takımın kırmızı-beyaz forması ile kaşkol hediye etti.

Balıkesirspor'un Spor Toto Süper Lig'e yükseleceğine inandığını belirten Yıldız, bir gazetecinin, Kayserispor'un ligden düşmesi ihtimalini anımsatması üzerine, "Bu acı haberi bana tekrar hatırlattınız. Ben Kayserisporluyum. Kayserispor, Süper Lig'e veda ediyor ve bundan son derece üzüntü duyuyorum. Balıkesirspor'u kutluyorum. Balıkesir'de 10 yılım geçti. Artık Süper Lig'de iki takımımız var yine" ifadesini kullandı.

Yıldız daha sonra gittiği Başçeşme Mezarlığı'nda, 1975 yılında 2 yaşında iken vefat eden kardeşi Mehmet Soner Yıldız'ın kabri başında dua etti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement