Erciyes Koleji Öğretmenleri Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Erciyes Koleji Öğretmenleri Unutmadı

Erciyes Koleji Öğretmenleri Unutmadı

Özel Erciyes Koleji tarafından düzenlenen bir yemekte öğretmenler ve okul yönetimi bir araya geldi.

28.11.2012 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Erciyes Koleji tarafından düzenlenen bir yemekte öğretmenler ve okul yönetimi bir araya geldi.

Kuşçu Marina'da düzenlenen yemeğe Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hastekkeşin ve yönetim kurulu üyeleri Cafer Beydilli, Kamil Başkal, Ruhi Altay ile öğretmenler katıldı.

Erciyes Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hastekkeşin'in konuşmasının ardından Okul Müdürü Sebahattin Yılmaz Sakarya şiirini okudu.

Yılmaz, yaptığı konuşmasında, "Öğretmenliğin, hocalığın en güzel şekilde tarifini yapan, Fatih Sultan Mehmet gibi bir Padişah, Molla Gürani ve Akşemseddin gibi hocaların terbiyesi sonucunda, genç yaşına rağmen İstanbul'u fethetmekten dolayı asla gururlanmamıştır.

Fatih hiç bir zaman hocasına karşı saygısını bozmamış ve her zaman elini öperek hayır duasını almıştır. İstanbul'a girerken kendilerini çiçek yağmuruna tutan Bizans halkına; 'O çiçeklere asıl layık olanın hocası olduğunu ve çiçeklerin ona sunulması gerektiğini' ifade etmiştir. İşte bu olay, hocanın hakkını teslim ve hocaya saygının tarihimizdeki en güzel örneğidir. Bu düsturla hareket ediyor, öğretmenlerimizin bir kez daha öğretmenler gününü kutluyor daha nice günlerde beraber olmak dileğiyle, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciyes Koleji Öğretmenleri Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement