Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğrencileri Vefa Ziyaretinde - Son Dakika
Yerel

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğrencileri Vefa Ziyaretinde

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğrencileri Vefa Ziyaretinde

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencileri, kentin manevi mimarlarına yönelik düzenlenen vefa ziyaretinde bulundu. İl Müftüsü Muharrem Gül ve eski belediye başkanlarından Mehmet Buyruk eşliğinde gerçekleşen ziyarette, Pir-i Sami Hazretleri Türbe Camii ve manevi rehberlerin kabirleri ziyaret edildi. Programda, ilim ve irfan ehli olan zevatın önemi vurgulanarak, Peygamber Efendimiz'in hayatından örnekler verildi ve Kudüs meselesi için dua edildi. Öğrenciler, programın düzenlenmesine destek veren kurumlara ve hayırseverlere teşekkür etti.

13.11.2023 13:32  Güncelleme: 13:39

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencilerine yönelik süregelen faaliyetlerden birisi olan vefa ziyaretlerinde hafta sonu kentin manevi mimarlarına bir ziyaret düzenlendi.

İl Müftüsü Muharrem Gül'ün riyaseti ve Erzincan'ın önceki belediye başkanlarından Mehmet Buyruk'un da refakati ile önce Pir-i Sami Hazretleri Türbe Camii'ne gidildi.

Program,1800'lü senelerde Erzincan'ın ilim ve irfan hayatında ehemmiyetli bir yere sahip olan Kırtıloğlu dergah ve medresesinin bahçesine inşa edilen Pir-i Sami Hz. Türbe Camii'nde kılınan öğlen namazı akabinde il müftüsünün sohbeti ile başladı.

Muharrem Gül ve Mehmet Buyruk tarafından Pir-i Sami hazretlerinin şahsiyeti ve şehrin manevi hayatına tesirinin anlatıldığı program öğrenciler için hazırlanan çeşitli ikramlar ile devam etti. Daha sonra Terzibaba Hz.leri, Muhammed Beşir Efendi, Dede Paşa hazretleri ve yakın dönemde Erzincan'ın manevi hayatının mühim rehberlerinden olan Seyyid Abdurrahim Reyhan Hz.lerinin kabirleri ziyaret edildi.

İlim ve irfan ehli olan zevatın öneminden bahisle, insanların Peygamber Efendimiz (as')ın izinde istikamet üzere bir hayat sürebilmeleri için sarfettikleri gayreti, sünnet-i seniyyedeki adab ve usülün inceliklerini; Nebi Aleyhisselamın zerafet dolu hayatından misaller ve büyüklerin hayatından latif hatıralar ile anlatan Müftü Muharrem Gül ve Mehmet Buyruk, öğrencilere 'Vakıf Şehir Erzincan'ın bu manadaki bereketinden bahsettiler.

İl müftüsünün talebelere tavsiyeleri ve son dönemin gündemi olan Kudüs meselesine teması ve hem o bölgede, hem Doğu Türkistan'da hem de dünyanın çeşitli yerlerinde İslam nam ve hesabına eza cefa gören Müslümanlar için yaptığı dua ile son bulan programın akabinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencileri; programını düzenlediği için il müftülüğüne, gençlik hizmetleri koordinatörlüğüne, ikram ve araç servisi imkanından dolayı da Erzincanlı hayırseverlere teşekkürlerini ilettiler. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğrencileri Vefa Ziyaretinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement