Erzincan'da Kutlu Doğum Haftası Konferansı Verildi - Son Dakika
Yerel

Erzincan'da Kutlu Doğum Haftası Konferansı Verildi

Erzincan\'da Kutlu Doğum Haftası Konferansı Verildi

Erzincan İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubesi’nin birlikte hazırladığı Kutlu Doğum Konferansı “Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” konusu ile 13 Şubat Kapalı Spor Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

15.04.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubesi'nin birlikte hazırladığı Kutlu Doğum Konferansı "Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" konusu ile 13 Şubat Kapalı Spor Salonu'nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Davetliler Salon girişinde karanfillerle ve Kutlu Doğum anısına "Hz. Peygamber (s.a.v) Gibi Yaşamak" adıyla hazırlanan kitapların dağıtılmasıyla karşılandılar.

Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman'ın misafir konuşmacı olarak katıldığı programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman, Belediye Başkan Vekili Halit mutlu, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Ağır Ceza Reisi Oğuz Dik, İlahiyat Fakültesi Dekanı Mustafa Alıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Sivil Toplum Kuruluş Örgüt Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldılar.

Program, Recep Demir erkek Kur'an Kursu Öğreticisi Nur Muhammed Coşkun'un Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Müftülük İlahi Korosu'nun seslendirdiği eserlerin ardından İl Müftüsü Yavuz Karabayır Açılış konuşması yaptı.

Daha sonra ise Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, "Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" konulu konuşmalarını sundular.

Misafir konuşmacının sunumunun ardından, 04.04.2015 tarihinde Erzincan ortaokul ve liseleri arasında yapılan Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri yarışmayı kazanan öğrencilere takdim edildi.

Ortaokul ve lise öğrencilerinden birinci olanlara birer tam altın, 100 ' Hediye Çeki ve bazı kitaplar hediye edildi. Yarışmada ikinciliği elde edenlere, yarım altın, 100 ' Hediye Çeki ve bazı kitaplar hediye edildi. Üçüncülüğü kazananlara ise, çeyrek altın, 100 ? Hediye Çeki ve bazı kitaplar hediye edildi. Sıralamaya giren diğer 12 öğrenciye ise çeşitli kitaplar armağan edildi. Program, ödüllerin sahiplerini bulmasıyla sona erdi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan'da Kutlu Doğum Haftası Konferansı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement