Eserleri Avrupa'da Camileri Süslüyor - Son Dakika
Yerel

Eserleri Avrupa'da Camileri Süslüyor

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, ahşap oyma ustası Ali İhsan Muratoğlu'nun hat eserleri, Avrupa'da bazı camileri süslüyor.

18.08.2015 11:23

SAMET BİÇER - Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, ahşap oyma ustası Ali İhsan Muratoğlu'nun hat eserleri, Avrupa'da bazı camileri süslüyor.

İlçe merkezinde, 35 santimetrelik ahşap zemine 3 bin harflik hat eserini ve camiler için Ayetel Kürsi'yi işleyen 72 yaşındaki Muratoğlu'nun eserleri, başta Hollanda ve Almanya olmak üzere birçok Avrupa kentindeki caminin duvarına asılıyor.

Muratoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağaç parçası, sunta ve her türlü ahşap malzemeyi biriktirerek, bunları hat sanatıyla buluşturduğunu söyledi.

Geçmiş yıllara göre teknolojinin artmasıyla ahşap üzerine hat sanatına ilginin azaldığını belirten Muratoğlu, bu işle 35 senedir hobi amaçlı uğraştığını anlattı.

Eserlerine ilişkin bilgi veren Muratoğlu, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 12 camiye eserimi ücretsiz gönderdim. Her gün bir esere başlıyorum. Genellikle camiler için Hazreti Muhammed'in ismi şerifini ve birçok İslam önderinin ismini işliyorum. Mevlana ve Yunus Emre üzerine çalışmalarım da var. Türk ve İslam eserlerine çok önem veriyorum. 'Bu da geçer yahu' ve benzeri sözleri de ahşaba işliyorum. Kur'an-ı Kerim'de geçen en önemli harflerden biri olan 'vav'ı da ahşaba işledim. Burada yaptığım eserleri, Hollanda ve Almanya'ya gönderiyorum. Buradaki gurbetçi aileler alıp camilere koyuyor. Türkiye'den de gelen talepleri karşılamaya çalışıyorum. Yaptığım işi çok seviyorum."

Muratoğlu, Bolvadin ve civarındaki camilerin hemen hemen tamamında eseri bulunduğunu kaydederek, bu mesleği para kazanmak için yapmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eserleri Avrupa'da Camileri Süslüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement