Eski CHP Genel Başkanı Baykal, İzmir'de - Son Dakika
Yerel

Eski CHP Genel Başkanı Baykal, İzmir'de

Eski CHP Genel Başkanı Baykal, İzmir\'de

Baykal, Karaburun Belediye Başkanı Hamza Serdar Yasa'yı ziyaret etti

13.09.2013 13:31

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Karaburun Belediye Başkanı Hamza Serdar Yasa'yı ziyaret etti.

Karaburun Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Baykal, eşi Olcay Baykal, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ve eşi Nilüfer Baydar'la Karaburun'a ziyaret gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Hamza Serdar Yasa'dan Karaburun'a ilişkin bilgi alan Deniz Baykal, daha sonra Karaburun çarşısını gezdi.

Çarşı esnafıyla sohbet eden Baykal, belediye tarafından kısa süre önce restore edilen tarihi Abdullah Ağa Camisi'ni de ziyaret etti. Baykal'ın, Karaburun'un doğal güzelliklerine hayran kaldığını belirtildi.

Karaburun'un Saip ve Anbarseki köylerine de uğrayan Baykal ve beraberindekiler, köylülerin ilgisiyle karşılaştı. Baykal, Saip köyünde kendisine ikram edilen yöresel şerbetlerin tadına baktı. Daha sonra Anbarseki köyüne geçildi. Baykal ve beraberindekiler, burada da köy kahvesinde toplanan vatandaşlarla sohbet etti.

Köy ziyaretleri sonrası Mordoğan'a geçen Baykal, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve partililerle bir araya geldi. Baykal, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Baykal, "Bu seçim kendine özgü özellikler taşıyan son derece önemli bir seçimdir. Çünkü bu seçimde beldeler ve köyler yok oluyor. Özellikle sahil beldeleri ortadan kaldırılıyor. Bu büyük bir yanlıştır" ifadelerini kullandı.

İktidarın korku içinde olduğunu iddia eden Baykal, şunları kaydetti:

"Son dönemdeki eylemler dolayısıyla iktidar büyük korku ve telaş içindedir. Ayrıca artık bu işin tadı kaçtı. İktidar başkasının hakkını hukukunu tanımaz bir anlayış içine girdi. Dış politikada da büyük yanlışlar yapıyor. Türkiye büyük bir ayrışmanın içine doğru sürükleniyor. İktidar, vatandaşı etnik ve mezhepsel olarak ayrıştırıyor. Böyle bir ortamda barış olmaz. Bu seçimde artık tüm bunlara dur demenin, bu mesajı vermenin zamanı gelmiştir."

Baykal ve beraberindekiler Mordoğan'dan sonra Çeşme'ye geçti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski CHP Genel Başkanı Baykal, İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement