Eskişehir'deki okullarda halk sağlığı farkındalığı için iş birliği protokolü imzalandı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'deki okullarda halk sağlığı farkındalığı için iş birliği protokolü imzalandı

Eskişehir\'deki okullarda halk sağlığı farkındalığı için iş birliği protokolü imzalandı

Eskişehir'deki üniversiteler, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan protokol ile okullarda halk sağlığı farkındalığının artırılması ve sağlığın geliştirilmesi amaçlanıyor. Protokol kapsamında çocuk ve adolesan dönemde beslenme, fiziksel aktivite, hijyen, uyku, çevre temizliği, bağımlılık gibi konularda proje çalışmaları yürütülecek.

12.03.2024 10:39  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'deki okullarda halk sağlığı farkındalığının artması, okul sağlığının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla valilik himayelerinde olan okullarda iş birliği protokolü imzalandı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, arasında hazırlanan "Eskişehir'deki Okullarda Halk Sağlığı Farkındalığının Artırılması ile Sağlığın Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi" İş Birliği Protokolünü imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında, Halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi kapsamında çocuk ve adolesan dönemde beslenme ve gıda, fiziksel aktivite, hijyen, uyku, çevre temizliği, kendi sağlığının sorumluluğunu alma ve bağımlılık, çocukların kendi sağlıklarının sorumluluğunu alması, sağlıklı, düzenli ve dengeli beslenmesi, fiziksel aktiviteleri düzenli olarak yapması, kişisel ve çevresel temizliğe önem göstermesi, düzenli uyku almaları ve bağımlılık konusunda farkındalıklarının yükselmesi amacıyla proje çalışması yürütülmeye başlanacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'deki okullarda halk sağlığı farkındalığı için iş birliği protokolü imzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement