Eskişehir'e Modern Katı Atık Çöp Yönetim Sistemi Kurulması Önerisi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'e Modern Katı Atık Çöp Yönetim Sistemi Kurulması Önerisi

Eskişehir\'e Modern Katı Atık Çöp Yönetim Sistemi Kurulması Önerisi

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Eskişehir’de ve Türkiye’de çöp kirliliğinin önemli bir sorun olduğunu belirterek bu sorunun öncelikle çevre bilinci ile önlenebileceğini söyledi.

10.09.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Eskişehir'de ve Türkiye'de çöp kirliliğinin önemli bir sorun olduğunu belirterek bu sorunun öncelikle çevre bilinci ile önlenebileceğini söyledi.

Türkiye'de herkesin başına bir polis ve jandarma dikilemeyeceğini vurgulayan Sümer, "Okullara çevre dersleri konulmalıdır. Çevre öğretmenleri yetiştirilmelidir. Çevre eğitimi aileden başlamalıdır. Çocuklar ailede çevre ve ağaç bilinci ve sevgisi öğretilmelidir" dedi.

Çevreyi kirletenlere cezai yaptırımların uygulanmasını isteyen Doç. Dr. Sümer, Eskişehir'de her gün bir mahallede kurulmakta ve akşamları mahalle çöp kirliliği içinde bırakıldığını dikkat çekti. Sümer, "Yerel yönetimlere çöp kirliliğini temizlemek için yeni işçilerde aldılar. Ancak sorun vatandaştan kaynaklanmakta ve yerel yönetimler elinden geleni yapmaktadırlar. Eskişehir'de her gün toplanan çöpler Seyitgazi Yolu üzerinde bulunan vahşi çöp depolama sahasında dökülmektedir" diye konuştu.

Sümer, Eskişehir'de modern Katı Atık Çöp Yönetim Sisteminin kurulmasını istedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'e Modern Katı Atık Çöp Yönetim Sistemi Kurulması Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement