Evlilik Okulu İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Yerel

Evlilik Okulu İlk Mezunlarını Verdi

Evlilik Okulu İlk Mezunlarını Verdi

Antalya'nın Manavgat ilçe Kaymakamlığının öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) ve Özel Sema İlköğretim Okulu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Evlilik Okulu ilk mezunlarını verdi.5 gün devam eden eğitime katılan 215 kişiye evlilik...

18.02.2012 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçe Kaymakamlığının öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) ve Özel Sema İlköğretim Okulu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Evlilik Okulu ilk mezunlarını verdi. 5 gün devam eden eğitime katılan 215 kişiye evlilik sertifikaları verildi.

Kursun açılmasında emeği geçen HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu ve aile iletişim uzmanı Arif Özutku'ya teşekkür eden Manavgat Kaymakamı Bulgurlu, günümüzde hızla artan boşanmaların önüne geçebilmek amacıyla gerçekleştirilen evlilik okulu sayesinde sağlıklı ve huzurlu aileler oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi. Bulgurlu "Eğer ki biz 2 ayrı beden bir can olabiliyorsak bilin ki kendimizi, ailemizi, ülkemizi, milletimizi, devletimizi hatta insanlığı kurtaracak kadar teminat oluruz" dedi.

Sertifika töreninde konuşan Avukat Mehmet Ali Karagöz, "Evliliğinizin sağlığı için evinizde eşinizle her şeyi konuşup paylaşın. Geceyi evinizde eşinizle geçirmeniz geceyi camide ibadetle geçirmenizden daha hayırlıdır. Ne derlerse desinler. Bırakın kılıbık desinler, yeter ki siz kalbi ılık olun" dedi.

Evlilik okuluna katılanlar adına konuşma yapan Betül Tat, nikah için evlenecek çiftlerden

bir çok evrak istendiğini belirterek, "Hatta evlendikten sonra doğacak çocukların sağlıklı olmaları için kan testi başta olmak üzere bir çok test istenmekte. Nikah sırasında çocuklarımızın sağlığı düşünülmesine rağmen, evliliğimizin sağlıklı olarak yürüyüp yürümeyeceği düşünülmüyor. Sağlıklı bir evlilik olmadıktan sonra sağlıklı çocuk neye yarar. Evliliklerin sağlıklı bir şekilde yürümesi için evlenecek çiftlerden nikahta mutlaka evlilik sertifikası istenmelidir" dedi.

Özel Sema İlköğretim Okulu salonunda düzenlenen sertifika törenine İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya Aydınlar Ocağı Başkanı Nasuh Boztepe ve Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan eşleriyle birlikte katıldı.

Törende ayrıca İl Genel Meclisi üyeleri Ömer Şahin ve Halil Kula, Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, AK Parti Gençlik kolları Başkanı Fatih Kaplan ve MAGİAD Başkanı Hasan Tüter, Özel Sema İlköğretim Okulu müdürü Adil Özçetin, Semerkant Dergisi Temsilcisi Muzaffer Tahsin Doğan'ında aralarında bulunduğu çok sayıda davetli hazır bulundu.

Konuşmaların ardından eğitime katılanlara sertifikaları verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evlilik Okulu İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement