"Expo 2016, Antalya ve Türkiye İçin Önemli Bir Proje" - Son Dakika
Yerel

"Expo 2016, Antalya ve Türkiye İçin Önemli Bir Proje"

"Expo 2016, Antalya ve Türkiye İçin Önemli Bir Proje"

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, EXPO 2016'nın Antalya ve Türkiye için önemli bir kalkınma projesi olduğunu belirtti.

01.11.2012 15:26  Güncelleme: 15:28

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, EXPO 2016'nın Antalya ve Türkiye için önemli bir kalkınma projesi olduğunu belirtti.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen EXPO 2016 yasa tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

Genel Kurul'da AK Parti Grubu adına konuşan Enç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Dünyada futbol kupaları ve olimpiyatlardan sonra en büyük organizasyonlarından biri olarak kabul edilen EXPO'lardan Dünya Botanik EXPO'su 2016 yılında "EXPO 2016 Aantalya" adıyla Türkiye'de düzenlenecek. Türkiye tarihinde ilk kez bir EXPO organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Bundan dolayı son derece mutlu ve gururluyum. Dünyada yapılan EXPO organizasyonlarına baktığımızda, düzenlendikleri kentlerin kimliğine itibar kazandırdıklarını görüyoruz. EXPO 2016 Antalya gerçekleştiğinde de dünya kenti olma hedefimiz gerçekleşecek, Antalya'mız küresel turizmin, küresel ticaretin, küresel ekonominin de merkezi olacaktır. Ayrıca EXPO 2016, bütün bir coğrafyada farklı kültürlerin buluşmasıyla medeniyetler arası diyaloğu da güçlendirecektir."

EXPO'nun kent kimliği ve kent yaşamı için önemli bir dönüm noktası olacağını bildiren Enç, şöyle devam etti:

"EXPO yapıları kente önemli bir kimlik de kazandırmaktadır. Bunlardan en önemlisi ve en bilineni Eyfel Kulesi'dir. EXPO 2016 Antalya, kent kimliği ve kent yaşamı için önemli bir dönüm noktası olacaktır. Geleceğin ve masumiyetin temsilcisi çocukların, tabiat ile ilişkilerinin güçlenmesi açısından EXPO 2016 Antalya'yı nadide güzelliği de içinde barındıran 'Çiçek ve Çocuk' teması ile gerçekleştireceğiz.

EXPO'yu 5 milyon turistin ziyaret etmesini, bunun 2 milyonunun sadece EXPO amacıyla Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz. EXPO'yu 3 milyon yerli turistin ziyaret etmesini hedeflemekteyiz. Bunun yanında, 6 aylık süreçte yaklaşık 20 bin sosyal kültüreI etkinlik yapılacak. EXPO sonrası için Antalya önemli bir çekim ve ziyaret merkezi kazanmış olacağından katkısı yıllarca devam edecektir. Bu da Antalya'nın kazanımıdır. EXPO 2016, Antalya ve Türkiye için önemli bir kalkınma projesidir."

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Expo 2016, Antalya ve Türkiye İçin Önemli Bir Proje' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement