Filipin lezzetleri öğrenci ve diplomatları bir araya getirdi - Son Dakika
Yerel

Filipin lezzetleri öğrenci ve diplomatları bir araya getirdi

- Filipin lezzetleri öğrenci ve diplomatları bir araya getirdi Bu yıl gerçekleştirilmeye başlanan "Gastrodiplomasi" etkinliği kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi ve Filipinler Başkonsolosluğu, Filipinler'in Bağımsızlığının 124. yılına istinaden "Celebrating Filipino Food" etkinliği düzenledi.

15.06.2022 10:41  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Filipin lezzetleri öğrenci ve diplomatları bir araya getirdi

İSTANBUL - Bu yıl gerçekleştirilmeye başlanan "Gastrodiplomasi" etkinliği kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi ve Filipinler Başkonsolosluğu, Filipinler'in Bağımsızlığının 124. yılına istinaden "Celebrating Filipino Food" etkinliği düzenledi.

Gastronomi sanatının tüm kültürleri bir araya getiren birleştirici bir unsur olması vesilesiyle Filipinler'in bağımsızlığının 124. yılı kutlamaları kapsamında, Bahçeşehir Üniversitesi ev sahipliğinde "Celebrating Filipino Food" etkinliği düzenlendi. BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün Gastro-Diplomasi etkinliklerinin parçası olan programda Filipin kültürüne ait yemekler tanıtılarak servis edildi ve birçok farklı ülkenin büyükelçileri, konsolos ve konukları Filipin yemeklerini deneyimledi. Filipin Büyükelçisi ve Başkonsolosunun da katıldığı etkinlikte sunulan yemekler ziyaretçilerden tam not alırken her iki kültürün kaynaşması sonucu keyifli anlar yaşandı.

"Diğer ülkeleri de dahil edeceğimiz etkinlikler düzenli olarak devam edecek"

Diğer ülkeleri de dahil edecekleri etkinliklerin düzenli olarak devam edeceğini söyleyen BAU Uygulamalı Bilimler Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Z. Dilistan Shipman böylelikle gastronomi öğrencilerinin de kendilerini geliştirmek uygun bir ortama sahip olacağını aktardı. Doç. Dr. Z. Dilistan Shipman açıklamalarına şunları ekledi;

"Yeme kültürünün insanları birbirine yaklaştıran hatta dünyada huzuru getirebilecek bir yöntem olduğunu düşünüyorum. O nedenle Gastro-Diplomasi adı altında bir seri etkinlik düzenledik. Daha önce Kore ile yapmıştık. Şimdi ise Filipin mutfağını misafir ediyoruz. Sonrasında farklı ülkelerin konsolosluklarıyla etkinliğin devamını gerçekleştireceğiz. Bu sayede öğrencilerimiz güzel bir eğitim alıyorlar ve çeşitli yemek kültürleriyle yetişiyorlar. Ayrıca empati yapmayı değişik kültürler, inançlar ve görüşleri paylaşmayı öğrenmeleri için bütün bu insanlarla bir arada olmaları çok önemli. Bu konuda konsolosluklar son derece yardımcı oluyor. Örneğin hem Filipinler ile hem Kore ile daha evvelden öğrencilerimize workshoplar yaptırdık. Yemekler bizden farklı olabilir ama aslında hiç de farklı değil. Çünkü tüm insanlar ya üzüldüklerinde de sevindiklerinde de yemek yiyorlar. Dolayısıyla insanlar yemek olduğunda bir araya geliyor o nedenle bu seri etkinliklerin başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

"Böyle etkinlikler önce insanları bir araya getirecek sonra dünyada barışı getirecek"

Etkinlik ile ilgili detayları da paylaşan Z. Dilistan Shipman, "Bugün burada geleneksel yiyecek ve içecekler yapılıyor. Filipinli aşçılar tarafından her şey onların geleneklerine göre yapıldı. Bizde bu geleneksel lezzetleri servis ediyoruz. Ayrıca bugünün bir özelliği var; 12 Haziran Filipinlilerin kurtuluş bayramı ve Ankara'da da kutlandı. Şu anda da bizimle kutluyorlar. Böyle etkinliklerin insanları bir araya getireceğine ve dünyaya da barışı getireceğine inanıyorum. İlgi duyan misafirlerimiz istedikleri zaman ziyarete gelebilir" diyerek sözlerini tamamladı.

Filipin lezzetleri öğrenci ve diplomatları bir araya getirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Filipin lezzetleri öğrenci ve diplomatları bir araya getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement