Fırtına Özalp'i Vurdu - Son Dakika
Yerel

Fırtına Özalp'i Vurdu

Fırtına Özalp\'i Vurdu

Van'ın Özalp İlçesi'nde, etkili olan fırtına elektrik hatlarında büyük hasara yol açtı.

14.04.2011 00:10  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Özalp İlçesi'nde, dün geceden beri etkili olan fırtına, elektrik hatlarında büyük hasara yol açtı. İlçe Kaymakamı Şener Çağlar, 110 adet elektrik direğinin fırtına yüzünden devrildiğini ve bu sebeple 20 köye elektrik verilemediğini, Yunkuşak Köyü İlköğretim Okulu'nun ise 2 gün tatil edildiğini söyledi.

Gece boyunca etkili olan fırtına, özellikle elektrik hatlarında büyük hasara yol açtı. İlçe merkezi 20 saat boyunca elektriksiz kalırken, bağlı köylere ise henüz elektrik verilemedi. Fırtına yüzünden köy hatlarının bağlı bulunduğu 110 adet elektrik direği, devrilirken, bu yüzden 20 köy karanlıkta kaldı. Vangölü Elektrik Dağıtım A. Ş. (VEDAŞ)'ye bağlı arıza ekipleri, meydana gelen arızaları gidermek için fırtınanın dinmesini beklerken, Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, devrilen direklerin bulunduğu bölgelerde incelemelerde bulundu. Kaymakam Çağlar, sorunun en kısa zamanda giderileceğini söyledi.

Öte yandan İlçeye bağlı Yunkuşak Köyü'ne geçen Kaymakam Çağlar, köy ilköğretim okulunda da incelemelerde bulundu. Elektriksizlik yüzünden kaloriferleri yanmayan ve suları kesilen köy ilköğretim okulunda derslerin aksadığını, öğrencilerin kabanları ile oturduklarını gören Kaymakam Çağlar, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine okulun tatil edilmesi yönünde talimat verdi. Bunun üzerine okul, 2 günlüğüne tatil edilerek öğrenciler evlerine gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Fırtına Özalp'i Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement