Fransa Senatosu'nun Kararı - Son Dakika
Yerel

Fransa Senatosu'nun Kararı

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Fransa'nın ayıbının, birilerinin telkini olmadan millet vicdanında mahkum edileceğini belirtti.

25.01.2012 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Fransa'nın ayıbının, birilerinin telkini olmadan millet vicdanında mahkum edileceğini belirtti.

Özdağ, Fransa Senatosu'nun 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasayı onaylamasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Fransa'daki sağduyu sahibi aydınların, siyasetçilerin ve basının bu konunun üzerine giderek ülkeyi bu lekeden temizleyeceklerine inandığını bildirdi.

Türk Milleti'nin sağduyu sahibi olduğunu ve gereğini yapacağına inandığını anlatan Özdağ, şunları kaydetti:

"Milletimiz Fransız mallarına karşı Fransız kalacaktır. Fransa'nın bu ayıbı birilerinin telkini olmadan millet vicdanında mahkum edilecektir. Fransa'dan ne alıyorsak aynısını Türkiye'de üreteceğiz. Türkiye'nin her geçen gün büyümesi, barışı, demokrasiyi, kardeşliği, insan haklarını ileri götürmesi ve Afrika'ya da bu mesajları ulaştırması Fransızları rahatsız etti. Türkiye tüm sömürülenleri uyarmaya çalışıyor. Türkiye'nin bu önemli mesajlarını Fransa hazmedememiştir."

Özdağ açıklamasında ayrıca Türkiye'nin bu tür kararlara boyun eğmeyecek güce sahip olduğunu kaydetti.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fransa Senatosu'nun Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement