Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
(SES) Yüksekova Şubesi, Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülüşünün yıl dönümünde, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
Yüksekova Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasını SES Yüksekova Şube yöneticisi Cevdet Beşer okudu.
Dr. Arslan'ın geçen yıl Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatan Beşer, şunları ifade etti:
"Eğitimimiz sürecinden başlayarak, çok çalıştığımız, zor şartlarda hizmet vermeye gayret ettiğimiz hastalarımızdan, hasta yakınlarından şiddet görmeyi kabul etmiyoruz. Türkiye'de sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini ve çözüm önerilerini tartışacağımızdan dolayı, acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında bugün sağlık hizmeti sunmayacağız."
Açıklamaya Van- Hakkari Tabip Odası Yüksekova temsilciliği üyeleri, SES Yüksekova temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çeşitli sağlık meslek guruplarında çalışan sağlıkçılar katıldı. - HAKKARİ
Son Dakika › Yerel › Gaziantep'te Doktorun Saldırı Sonucu Öldürülmesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.