Gazipaşa Belediyesi Hakkındaki Haciz Kararı - Son Dakika
Yerel

Gazipaşa Belediyesi Hakkındaki Haciz Kararı

Kombi Tatil Sitesi sakinlerinin belediyeye açtıkları dava ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Gazipaşa Belediye Cemburak Özgenç, "Gazipaşa Belediyesinden az para çıkacak şekilde bu sorunu çözmek istiyoruz" dedi.

14.02.2012 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kombi Tatil Sitesi sakinlerinin inşaat halindeki sitelerinin tapularının iptali ve bazı bloklarının yıkılması üzerine belediyeye açtıkları ve Konya Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, "Gazipaşa Belediyesinden az para çıkacak şekilde bu sorunu çözmek istiyoruz" dedi.

Dava ile ilgili avukat Ümit Uysal'ın yaptığı savunmanın küçümsenmeye çalışıldığını belirten Başkan Özgenç, hukuk mücadelelerini her türlü olumsuzluğa rağmen sürdürdüğü için avukat Uysal'a teşekkür etti. Makam arabasına ve belediyenin gayrimenkullerine haciz konulmasının çok önemli olmadığını söyleyen Özgenç, hukuki sürecin devam ettiğini, mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini dile getirdi.

Konuyla ilgili hukuk mücadelesini sürdüreceklerini dile getiren Özgenç, "Türk adaletinin verdiği kararlar kapsamında borçlarımızı ödeyeceğiz. Bunun başka bir yolu yok. Gazipaşa Belediyesinden az para çıkacak şekilde bu sorunu çözmek istiyoruz" dedi.

Davanın Geçmişi

Gazipaşa Belediyesi'ne ait Pazarcı Mahallesi Selinus Plajı yanındaki 58 dönüm araziye kurulan bir devre mülk sitesi olan Kombi Tatil Sitesi'nin inşaatına, bölgenin turizm merkezi ilan edilmesinin ardından projenin planlı ve onaylı olmaması yüzünden Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün "Muhalefet şerhi" koymuştu. Eski Belediye Başkanı Ali Güzel tarafından mühürlenen inşaatın bulunduğu 58 dönümlük arazi şu anki Belediye Başkanı Cemburak Özgenç döneminde belediyenin mülkiyetine geçmişti. Eski Belediye Başkanı Bekir Akyol, Özgenç'i bu alan üzerindeki yarısı yapılmış 6 blok yıkılmadığı için İçişleri Bakanlığı'na şikayet etmişti. Şikayetin ardından İcra Müdürlüğü marifetiyle iki blok yıkılmıştı. Yıkımın ardından site sakinleri tedbir kararı almış bu nedenle de 4 blok yıkılamamıştı.

Konya Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 8 yıldır devam eden mahkemenin sonucunda Yargıtay Genel Hukuk Kurulu belediyeyi sorumlu tutmuş ve daha önce siteyi yapan Gazipaşa Turizm Ticaret Limited Şirketine ödeme yapan yaklaşık 200 kişinin muhatabının belediye olduğunu belirtmişti.

Kararın ardından şirkete para yatıran vatandaşlar, banka hesapları, gayrimenkulleri ve Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in makam aracına haciz koydurmuştu.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazipaşa Belediyesi Hakkındaki Haciz Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement