Kocaeli'nin Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mutlukent Polis Merkezi Amirliği, düzenlenen törenle açıldı.
Törende konuşan Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Gebze ilçesinin sürekli göç aldığını ve nüfusunun sürekli arttığını belirtti.
Sözer, 'Bu artışa bizim ayak uydurmamız lazım. İnsanlarımızın sağlık ve eğitimi olduğu kadar asayiş ve güvenliğini sağlamak bizim sorumluluğumuzdur. Mutlukent bölgesi de sürekli gelişen ve büyüyen bir bölge. Bu polis merkezi bölgedeki insanlarımızın huzurunu sağlayacaktır' diye konuştu.
Kocaeli İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ise açılışı yapılan polis merkezi amirliğinin üç yıldır gündemde olduğunu belirterek, 'Bölgedeki vatandaşlarımız bizden buraya böyle bir yatırım istiyorlardı. Nihayet hayırsever iş adamlarımız sayesinde bunu gerçekleştirdik. Bu polis merkezi, polis-vatandaş-sivil toplum kuruluşu işbirliğinin çok güzel bir örneğidir' dedi.
Gebze İlçe Emniyet Müdürü Şevket Karayiğit 2 bin metrekarelik alan üzerinde 216 metrekare kapalı alanda yaptırılan binanın daha önce sağlık merkezi olarak kullanıldığını anımsattı.
Daha sonra hizmet dıı bırakılan binanın emniyet müdürlüğüne tahsis edildiğini bildiren Karayiğit, 'İç donanımını da hayırsever işadamları ve sivil toplum kuruluşları tamamladılar. Artık bu bölgedeki insanlarımıza daha iyi hizmet verebileceğiz' dedi.
Karayiğit, polis merkezi amirliğinde 25 emniyet mensubunun görev yaptığını kaydetti.
Konuşmaların ardından Mutlukent İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Daha sonra ise polis merkezi amirliğine maddi destek sağlayan kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. Polis merkezinin açılış kurdelesini Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ile birlikte, Gebze Kaymakam Vekili Hasan Göç, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Gebze Emniyet Müdürü Şevket Karayiğit birlikte yaptılar.
Polis merkezinin gezilmesinin ardından da Polis Haftası dolayısıyla hazırlatılan pasta kesildi.
(LV-NEC-ZZ) - KOCAELİ
Son Dakika › Yerel › Gebze Mutlukent Polis Merkezi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.