Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Konya'da - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Konya'da

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Konya'da merkez Karatay ilçe Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı yüzme havuzunun açılışında, "Spor bir ahlaktır, spor bir disiplindir."

18.02.2012 18:07

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Konya'da merkez Karatay ilçe Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı yüzme havuzunun açılışında, "Spor bir ahlaktır, spor bir disiplindir. Spor, hayatın her alanında hem ahlaklı yaşamaktır hem de kendisinin ve enerjisinin farkında olmaktır" dedi.

Kılıç, Karatay Belediyesi'nin yaptırdığı kapalı yüzme havuzunun açılışında yaptığı konuşmada, spor merkezleri ve gençlik merkezleri gibi tesisler yapıldıkça gençlerin spor ile iç içe yaşamayı öğreneceğini belirtti.

Bu spor tesisleri sayesinde gençlerin her türlü kötülükten, sokaklarda kendilerini bekleyen tehlikelerden de uzak kalacağını dile getiren Kılıç, "Çünkü spor bir ahlaktır, spor bir disiplindir. Spor, hayatın her alanında hem ahlaklı yaşamaktır hem de kendisinin ve enerjisinin farkında olmaktır. Bu adımlar güzel adımlar. Bu adımları atan eller, ayaklar dert göstermesin" diye konuştu.

Kılıç, daha sonra protokol üyeleriyle birlikte kurdeleyi keserek kapalı yüzme havuzunun açılışını gerçekleştirdi.

Kılıç, açılışın ardından yüzme havuzunu gezerek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'den havuz hakkında bilgi aldı.

-Konya ASKF'nın "yılın enleri" ödül töreni-

Kılıç, ardından Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF), Konya Anemon Otel'de düzenlediği "Yılın Enleri" ödül törenine katıldı.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, sporun hayatın bir parçası olduğunu bildirdi.

Sporun madalya için yapılmaması gerektiğini anlatan Kılıç, "Sporu sağlıklı yaşamak için yapmak lazım. Spor ahlak, disiplin ve medeniyettir. Hayatın bir gereğidir, paçasıdır. Sporu bu şekilde yapmaya başlamak lazım. Tek hedef madalya olursa madalyaya ulaşamayan hayata küser, adeta hayatı söner. Bu doğru birşey değil" ifadelerini kullandı.

-Antrenmanda kaza geçiren milli sporcu-

Kılıç, Bakanlık olarak amatör branşları desteklemeye devam edeceklerin vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Milli jimnastikçimiz, asrın sporcusu olmaya aday genç delikanlı Yunus Emre, kısa süre önce Bolu'daki kampta geçirdiği antrenman kazasında büyük ölçüde bedensel engele maruz kaldı. Şu anda Ankara'da Yunus Emre'nin tedavisine devam ediliyor. Fakat Yunus Emre'ye sahip çıkmamız lazım ki; spor yapan kardeşlerimiz benzer durumlarda kendilerine sahip çıkacak bir mekanizma olduğunu hissetsinler. Yunus Emre önümüzdeki aydan itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığının personeli olacak. Öte yandan hastanedeki tedavisine de devam edilecek ama biz onu personel olarak bakanlığımızda çalıştırmaya, sigortasını yatırmaya, böylece ona sosyal güvence sunmaya devam edeceğiz."

Kılıç, törende, 2011 yılında uluslararası organizasyonlarda başarı gösteren sporculara ödüllerini verdi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Konya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement