Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Adil bir hukuk sistemi, üreten bir ekonomi, adil bir paylaşım, nitelikli bir eğitim, özgür bir basın ve gerçekten bağımsız bir Türkiye, biz bunları vadediyoruz" dedi.
"Milli İttifak" Sivas milletvekili aday tanıtımı için kente gelen Kamalak, Kangal Ağa Konağı'nda düzenlediği basın toplantısında, Sivas'ta 5 milletvekili çıkartmak istediklerini belirterek, iktidarın ve muhalefetin işsizliği çözemediğini, gelir dağılımında adaleti sağlayamadığını ve dış borcu kapatamadığını savundu.
Kamalak, "Türkiye'nin dış borcu 650 milyar dolar ve bu sürekli artıyor. Bu ne demektir, Türkiye kazancından 650 milyar dolarlık fazla harcama yapmıştır. Dolar, yayından fırlamış ok gibi durdurulamıyor bir türlü. Ülkenin problemlerini çözmek için gerçekten liyakatli kadrolarla ve tutarlı projelerle geliyoruz" diye konuştu.
Ülkenin problemlerinin belli olduğunu ve halkın sorunlarını çözmek için geldiklerini ifade eden Kamalak, şunları kaydetti:
"Adil bir hukuk sistemi, üreten bir ekonomi, adil bir paylaşım, nitelikli bir eğitim, özgür bir basın ve gerçekten bağımsız bir Türkiye, biz bunları vadediyoruz. Bunların da nasıl olacağını biliyoruz. İslam alemi Türkiye'ye bakıyor, Türkiye'de de o kardeşlerimizin derdini dert edinen iki kardeş parti bir araya geldi. Kurtuluş kendi bünyemizdedir, kardeşlerin el ele vermesindedir. İşe de buradan başlamamız lazım, Türk İslam aleminin kurtuluş hareketini de buradan başlatacağız."
"Aslında bu ittifakın daha geniş tabanlı olmasını arzu ettik"
Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise başta demokratik problemler olmak üzere, işsizliğe, yoksulluğa, teröre, ayrışmaya son verme adına milli ittifak gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Parti tabanının bu ittifakı alkışladığını vurgulayan Destici, "Çünkü bu alkışlanacak bir ittifaktır. İttifak için yola çıkarken hedeflediğimiz şey, devletimizin varlığı, milletimizin birliği, ülkemizin bütünlüğü bütün bunları hedefleyerek yola çıktık" dedi.
Türkiye'nin kötü yönetildiğini öne süren ve bu kötü yönetime dur deme adına yola çıktıklarını belirten Destici, şunları söyledi:
"Aslında bu ittifakın daha geniş tabanlı olmasını arzu ettik. Türkiye'de milli ve manevi değerlere sahip, ama aynı zamanda da ülkenin gidişatından memnun olmayan insanlarımızı ve partilerimizin hepsini bir araya getirelim istedik. Hiçbir ön şart koşmadan, hiçbir pazarlık içerisine girmeden, hatta talepte bile bulunmadan yaptığımız öneriler maalesef karşılık bulmadı. Burada gösterilen samimiyet gösterilmedi ve neticede iki partimizle sınırlı kaldı. Bu hem Türk demokrasisi açısından büyük bir demokrasi örneğidir. Çünkü herkesin ayrıştığı, kamplaştığı ve bölündüğü bir dönemde böyle bir birliktelik çok anlamlıdır."
Her iki partinin bu siyasi hareketinin, bu işbirliğinin oluşmasında önemli fedakarlıklar yaptığını anlatan Mustafa Destici, bu kadroların yeri geldiğinde ülke ve millet için fedakarlık yapmayı değil, feda olmayı bile göze alabileceklerini bir kere daha ispat ettiğini kaydetti.
1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlayan Destici, işçilerin temel problemlerinin çözülmesi, hakkının verilmesi, alın teri ve emeğine saygı gösterilmesi, onurunun korunması, evine hak ettiğini götürmesi ve sendikal hakka kavuşması gerektiğini vurguladı.
Destici, Milli İttifak'ın 7 Haziran'da güçlü bir grupla meclise gireceğini ve iktidar olacağını iddia etti.
Son Dakika › Yerel › Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?