Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye tarımda Avrupa'nın dördüncü büyük ülkesiydi ama şimdi birinci ülkesi konumunda. Dünyanın on birinci ülkesi konumundayken bugün yedinci ülkesi haline geldi" dedi.
Eker, AK Parti Artvin İl Başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmetleriyle çok büyük çalışmalara imza attığını belirterek, "Altyapı, sağlık ve eğitim alanında, tarımda ve gıdada eskiyle mukayese edilmeyecek bir noktaya geldik. Dünya ekonomik krizlerle boğuşurken, işsizlikle uğraşırken yani Avrupa'nın bir çok gelişmiş ülkesi iflasın eşiğindeyken Türkiye ihracatını 35 milyar dolardan 150 milyar dolara çıkardı. Milli gelirini 3 kattan fazla büyüttü" diye konuştu.
Türkiye'nin tarım gelirinde 10 sene önce yani AK Parti iktidara geldiğinde 23 milyar dolar tarım hasılatına sahip olduğunu ifade eden Eker, "Bugün ise 62.5 milyar dolara sahip. Burada da üç kat büyüme var. Türkiye tarımda Avrupa'nın dördüncü büyük ülkesiydi ama şimdi birinci ülkesi konumunda. Dünyanın on birinci ülkesi konumundayken bugün yedinci ülkesi haline geldi. Türkiye tarım ve hayvancılıkta olduğu gibi diğer alanlarda da hamdolsun önemli mesafe kat etti" dedi.
Eker, Türkiye'nin eskiden borçlarını kapatmak için sürekli IMF'den para alarak günlük işlerini çevirmeye çalıştığını vurgulayarak, şöyle devam eti:
"AK Parti ile Türkiye IMF'ye borcunu da kapattı. Türkiye mayıs ayında son taksitini ödeyerek, artık borç alan ülke değil, dünya kuruluşlarına borç veren ülke haline geldi. Bundan tabi ki rahatsız olanlar var. Ekonomik olarak bağımsızlığını güçlendiren Türkiye, siyasi olarak da artık işine gelmediği yerde, 'ben bu işe karşıyım, burada bir zulüm var, zulme karşıyım' diyebilen bir ülke haline geldi. 'Bir dakika' diyebilen, 'one minute' diyebilen bir ülke haline geldi. Eskiden böyle değildi. İşte bunlardan rahatsız olanlar var. Ortadoğu'da da İslam aleminde de dünyanın başka coğrafyalarında da Türkiye artık Sayın Başbakanımızın liderliğinde sesini yükseltebilen, yanlış gördüğü şeye 'bu yanlıştır' diyebilen, zulüm gördüğünde 'bu zulümdür, ben mazlumun yanındayım' diyebilen bir ülke haline geldi."
"İslam coğrafyasında sesini yükseltebilen bir iktidar, hükümet ve parti var"
Bu durumun bazı insanları rahatsız ettiğine dikkati çeken Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dünyada birilerini rahatsız ediyor ve onların hesabına birileri bilerek ya da bilmeyerek o düşüncenin yansıması olarak Türkiye'de AK Parti'ye ve hükümete karşı hareketlenmeler başlattılar. Dikkat edin bunların hepsi bir ayda ve bir anda oldu. Hangi aydı bu? Mayıs ayıydı. Türkiye o ayda IMF'ye olan borcunu bitirdi. Türkiye'nin, İstanbul'daki havaalanını başka bir havaalanı ile değiştirmeye karar verdiği, nükleer tesislerin temelini, programlarını ve ihalelerini yaptı. Üçüncü Boğaz Köprüsünün temelini attığı gün birileri bunu harekete geçirmeye başladı. Allah'a hamdolsun milletimizin sevgisi, duası ve desteği bizim başımızın üzerindeki emanet. O emaneti biz AK Parti olarak 3 Kasım 2002'den bu yana ne zaman milletimiz bize bu emaneti teslim etse, biz bu emaneti aziz bildik ve başımızın üzerinde taşıdık. O emanete bir zarar gelmesine fırsat vermedik, ona hep sahip çıktık ve Allah'ın izniyle hep dik durduk."
"Milletimize layık bir hükümet olarak, siyasi kurum olarak biz bunu taşıdık" diyen Yazıcı, şunları söyledi:
"Bu şekilde de devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de Sayın Başbakanımız zalime karşı mazlumun yanında, gaddara karşı mağdurun yanında, haksıza karşı haklının yanında sesini yükseltebilen, pozisyonunu tayin ederek, 'ben mazlumun yanındayım, sizin bu yaptığınız zulümdür, darbedir, katliamdır' diyebilmektedir. İslam coğrafyasında sesini yükseltebilen bir iktidar, hükümet ve parti var."
Eker, sergilenen duruşun arkasındaki temel siyasi gücün AK Parti'nin teşkilatlarından geldiğini dile getirerek, "Biz kuruluşumuzdan itibaren partimizin, milletimizin partisi olduğunu söyledik. Bu parti milletimizin 150 yıllık rüyasının, umudunun partisidir. Bu inanç, azim ve kararlılıkla da biz milletimize hizmet yolunda devam ediyoruz" diye konuştu.
Türkiye'yi demokratikleştirme ve sivilleştirme yönünde 10.5 yıldır hükümet olarak çaba içinde olduklarını belirten Eker, "Türkiye bugün 10 yıl öncesine göre çok daha demokrat, çok daha sivil bir anlayışla yönetiliyor. Demokratikleşmenin standartları çok daha iyi bir noktada. İnsan hakları, çevrecilik ve şehircilik açısından da aynı şekilde. Anayasada 12 Eylül 2010 tarihinde yaptığımız 26 maddelik değişiklik ile Türkiye gerçekten çok daha demokratik ve sivil anlayışla yönetilen bir ülke haline geldi. Burada atacağımız adımlar var. Yeni bir anayasa yapılması için çaba içindeyiz. Türkiye, 21. yüzyılda AK Parti'nin önüne sürekli yeni hedefler koyuyor. Biz 2023 hedefimize yaklaştık. AK Parti'nin şimdi 2071 hedefi var. Bu hizmet kervanı, tüm kuruluş ve kurumlarla milletimize hizmet etmeyi gaye edinen bir siyasi kuruluştur" dedi.
AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve diğer parti yöneticilerinin eşlik ettiği Bakan Mehdi Eker, konuşmasının ardından basına kapalı olarak bir süre partililerle görüştü.
Eker, parti çıkışında aynı mevkide bulunan ve üç kişinin cenaze namazının kılındığı caminin avlusuna giderek, vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diledi ve dua etti. - Artvin
Son Dakika › Yerel › Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Artvin'de - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.