Giresun'da "Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa" Paneli - Son Dakika
Yerel

Giresun'da "Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa" Paneli

Giresun\'da "Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa" Paneli

Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağı, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Giresun Üniversitesi tarafından Evliya Çelebi Seyahatnamesi Sergisi ve "Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa" konulu panel düzenlendi.

15.03.2012 20:32

Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağı, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Giresun Üniversitesi tarafından Evliya Çelebi Seyahatnamesi Sergisi ve "Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa" konulu panel düzenlendi.

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi konferans salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak Tarihçi Abdullah Temizkan, Dr. Can Baydarol, Yönetmen ve Gezgin Wilco Van Herpen katıldı.

Evliya Çelebi'nin hayatının anlatıldığı belgesel gösteriminin ardından Evliya Çelebi'nin hayatıyla ilgili bilgi veren Tarihçi Abdullah Temizkan "Evliya Çelebi'nin seyahatnamesi birçok ülkede ilham kaynağı olarak kullanılıyor. Biz bu seyahatnameyi çok geç fark ettik ne yazık ki, Amerika ve Avrupa seyahatnameyi bizden çok önce keşfettiler, biz bu konuda daha öncü olmalıyız. Evliya Çelebi'nin seyahatnamesini okuduğunuzda tarihi capcanlı yaşayabilirsiniz.Dünyanın bir çok ülkesinin kültür ve geleneklerinin bilgisi bu seyahatnamede bulabilirsiniz.Evliya Çelebi, dünyanın benimsediği çok önemli gezginlerden biridir. Öyle ki gittiği her yerde bugün dünya liderlerinin bile ağırlanamadığı bir şekilde ağırlanmaktaydı" dedi.

Yönetmen ve gezgin Wilco Van Herpen ise "Evliya Çelebi benim de çok beğendiğim okuduğum gezginlerden biri. Gezdiğim zamanlarda onun hikayelerinden de ilham aldığım olmuştur. Ben de bir gezginim ve kendimi şanslı hissediyorum ama Evliya Çelebi bence daha şanslı. Çünkü o zamanları ve o kültürü yaşamış olması çok güzel bir şey. Ben de keşke şuan elimdeki fotoğraf makinemle o zamanı yaşayıp fotoğraflayabilseydim" diye konuştu.

Düzenlenen sergi ve panele Giresun Vali Vekili Fethi Yorulmaz, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Yılmaz Can, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve öğrenciler katıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da 'Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement