Gökçen Köprüsü Yeniden İnşa Edilmeli" - Son Dakika
Yerel

Gökçen Köprüsü Yeniden İnşa Edilmeli"

Gökçen Köprüsü Yeniden İnşa Edilmeli"

Ödemişlilerin Tire, Selçuk ve Kuşadası’na giderken yoğun olarak kullandığı Gökçen güzergahında Küçük Menderes nehri üzerinde bulunan köprüden aynı anda iki araç geçemiyor.

11.06.2014 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemişlilerin Tire, Selçuk ve Kuşadası'na giderken yoğun olarak kullandığı Gökçen güzergahında Küçük Menderes nehri üzerinde bulunan köprüden aynı anda iki araç geçemiyor. Geçişlerin sıra ile yapıldığı köprünün artık yoğunluğa yanıt veremediğini ifade eden Gökçen'in son belediye başkanı Mustafa Önem, yarım asırlık köprünün yerine standartlara uygun bir köprünün yapılması gerektiğini söyledi.

İlkkurşun kavşağından itibaren Gökçen yolunun köy yolları ağında bulunduğunu kaydeden Mustafa Önem, köprü ayaklarındaki dikme demirlerinin de artık ortaya çıktığına dikkati çekti.

Küçük Menderes nehri üzerinde yer alan köprünün sık sık kazalara da sahne olduğunu vurgulayan Önem, "Köprümüz yaklaşık 50 yıl öncenin şartlarına göre inşa edilmiş. Zamanla Ödemiş-Tire yolu olarak kullanımla beraber hem köprü dar kaldı, hem de yıprandı. Ödemişlilerin en çok kullandığı güzergah burası oldu. Dar oluşu nedeniyle çok sayıda kaza yaşandığını biliyoruz. Özellikle gece vakti yolun köprüye gelirken aniden yavaşlaması sürücüler açısından çok sıkıntı verici" dedi.

Önem şöyle devam etti: "Belediye başkanlığım dönemimde ve öncesinde köprü ayaklarındaki demir dikmelerin toprağın nehirle sürüklenmesinden dolayı ortaya çıkması nedeniyle DSİ'ye yazılarla başvuruda bulunduk. Özellikle demir dikmelerin paslanarak çürümesi tehlikesine karşı DSİ'yi bilgilendirdik. Bize köprünün sağlam olduğunu bildirdiler. Ancak yıllar geçtikçe sıkıntılarla karşı karşıya kalınabilir. Şimdi nehir yatağının yeniden düzenlenmesi de söz konusu. Bu çalışmalar sırasında köy yolları ağında kalan bu köprü de yenilenmelidir. Büyükşehir ekiplerinin bu konuda gerekeni yapacağına inanıyorum. Gökçen Belediyesi olarak sık sık köprünün giriş ve çıkışlarında dolgu çalışmaları yapardık. Köprünün sık sık bakımdan geçmesi lazım"

Köprünün Tire sınırlarında kaldığını kaydeden Gökçen Belediyesi eski meclis üyelerinden Türkmen Koşar da "Yetkililerin köprüdeki bu sıkıntıları görmesini ve gerekli girişimleri yapmasını istiyoruz. Köprüde yaşanan kazaların izleri bariyerlerde duruyor. Özellikle akşamları tehlike saçan köprünü yeniden inşası şart. Kızılcahavlu köyüne aynı anda üç aracın bile sığabileceği köprü yapıldı. Gökçen'deki yoğunluk göz önüne alınarak bir an evvel harekete geçilmeli" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gökçen Köprüsü Yeniden İnşa Edilmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement